Conseller Campuzano: "Els grans reptes que tenim només tenen resposta amb grans aliances"

El titular de Drets Socials participa al congrés Smart City Expo a la presentació del projecte Atenea, que ha rebut 2,3 milions d'euros dels fons Next Generation

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Els grans reptes que tenim només tenen resposta amb grans aliances

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha participat aquest dimecres a l'acte de presentació del projecte Atenea a l'estand de la Generalitat al congrés Smart City Expo.

Impulsat per Momentum Analytics i el grup ABD, es tracta d'una solució tecnològica que busca facilitar el dia a dia de les persones grans a partir d'un dispositiu que funciona únicament a través de la veu. L'usuari pot cobrir necessitats bàsiques com fer una compra en línia d'alimentació, parlar amb els serveis socials o trucar en cas d'emergència mèdica mitjançant una única conversa en veu alta.

El conseller Campuzano, en el transcurs de l'acte, ha mostrat la satisfacció que el projecte ja sigui una realitat i ha destacat que sigui una demostració de com crear aliances entre diferents actors. "Els grans reptes socials, culturals, econòmics, ambientals, polítics que tenim plantejats com a societat només tenen resposta amb grans aliances, grans mecanismes de col·laboració i cooperació. I aquest és un molt bon exemple", ha dit.

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Els grans reptes que tenim només tenen resposta amb grans aliances

El conseller també ha recordat la voluntat del Departament de "posar les polítiques socials al segle XXI" i en aquest sentit ha apuntat, com fa Atenea, a posar "la tecnologia al servei dels serveis socials i de la seva modernització". "La tecnologia ha de tenir l'objectiu de posar la persona al centre", ha dit el conseller.

En aquesta línia, el titular de Drets Socials ha afegit que el país es troba en un moment "de transició demogràfica" i davant del repte que les generacions que en els propers anys s'aniran introduint al món de la vellesa tinguin el suport i els acompanyaments necessaris. "I la tecnologia també ens ha d'ajudar a afrontar, des del punt de vista econòmic, la sostenibilitat de les polítiques de les cures", ha conclòs.

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Els grans reptes que tenim només tenen resposta amb grans aliances

A l'acte, conduït pel CEO de Momentum Analytics, Albert Isern, que ha fet una demostració d'Atenea, també hi ha intervingut el secretari d'Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens, que ha destacat que el projecte contribueixi a la desinstitucionalització de les persones, facilitant que la gent pugui seguir vivint a casa seva amb autonomia i a la vegada sentint-se acompanyat. També a la desburocratització fent que les feines dels professionals que atenen les persones siguin més valuoses i fent ús de la tecnologia en aquelles tasques en què la tecnologia pot fer-les amb un nivell d'eficàcia i eficiència més alt.

El projecte ha rebut 2,3 milions d'euros dels fons europeus de recuperació i transformació de l'economia Next Generation que gestiona el Departament de Drets Socials.

Reconeixement

En el marc de l'Smart City Expo, s'ha donat a conèixer el rànquing dels 50 millors datasets amb propòsit social, és a dir, les bases de dades amb enfocament social amb més impacte de Catalunya. Ocupa el segon lloc d'aquest rànquing el dataset del Departament de Drets Socials Distribució de les persones beneficiàries de prestació econòmica o servei per grau de dependència per comarques. Impulsa aquest rànquing Iniciativa Barcelona Open Data, on es valoren conjunts de dades d'alta qualitat que puguin contribuir de manera significativa a l'atenció social, al disseny d'intervencions en l'àmbit públic i en el tercer sector.

Imagen del artículo Conseller Campuzano: Els grans reptes que tenim només tenen resposta amb grans aliances


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13781 {"title":"Conseller Campuzano: \"Els grans reptes que tenim només tenen resposta amb grans aliances\"","published_date":"2023-11-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/08\/18\/15\/31c28a1d-0f6b-47fb-b676-d623fbf99666.jpeg","id":"13781"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-08/13781-conseller-campuzano-grans-reptes-tenim-nomes-tenen-resposta-grans-aliances https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.