President Aragonès: "És necessària una amnistia que arribi a tothom, a la gent afectada per la repressió del 9N, de l'1 O i de les mobilitzacions posteriors"

El cap de l'Executiu assegura que l'any que ve buscarà un "ampli acord" al Parlament per tal d'acabar amb el dèficit fiscal de CatalunyaEl president condemna els atacs dels últims dies a les seus del partit socialista i remarca que "estem davant d'un moment en què cal mantenir la fermesa" davant els que volen "utilitzar-ho tot per alterar les decisions lliures"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha reiterat avui des del Parlament que "l'amnistia és necessària i per això l'hem acordada". "Una amnistia que arribi a tothom, a la gent afectada per la repressió a causa del 9N, de l'1 d'octubre i de les mobilitzacions posteriors", ha insistit.

Durant les diferents rèpliques, el cap de l'Executiu ha defensat l'acord assolit amb el PSOE i ha destacat els beneficis que portarà "una amnistia per tothom, per deixar enrere la repressió i per poder afrontar els debats polítics sobre el present i el futur del país sense amenaces i per tant per poder-los afrontar i decidir en plena llibertat". Tot plegat, sumada al "traspàs de Rodalies i al treball per a un finançament singular per enfortir l'estat del benestar al nostre país". "La Catalunya sencera guanya amb disposar de més recursos i avançar en el que serà la segona fase de la negociació amb l'Estat, que serà la resolució del conflicte polític", ha remarcat.

Imagen del artículo President Aragonès: És necessària una amnistia que arribi a tothom, a la gent afectada per la repressió del 9N, de l'1 O i  de les mobilitzacions posteriors

I, en aquest sentit, ha afirmat que, malgrat la pressió de la dreta i l'ultra dreta, "tirarem endavant perquè hi ha una àmplia majoria d'aquest Parlament que recolza aquestes mesures".

Un cop assolida la primera fase de negociació que culminarà amb la llei d'amnistia, el president ha destacat que caldrà entrar en el fons del problema, "que no és altre que la sobirania de Catalunya". I aquí ha confiat en "comptar amb tothom que vulgui apostar per una solució democràtica" per tal d'acordar els termes d'un referèndum que sigui "legítim i que tothom n'accepti el resultat". "Crec sincerament que aquest és el camí possible; dur i que s'haurà de transitar, però possible, al cap i a la fi", ha reblat el president.

Aragonès ha subratllat també que a l'acord per a la llei d'amnistia "no cau del cel, no s'hi ha arribat per casualitat" i ha defensat que "portem anys implicant-nos en obrir un procés de diàleg i de negociació que permeti acords".

En la mateixa sessió de control, el cap de l'Executiu s'ha lamentat que davant d'un posicionament a favor de la democràcia i la llibertat, "la presó, la repressió, la venjança" hagin estat "el crit i el lema" de la dreta i l'extrema dreta als carrers de Madrid, aquesta nit, i ha aprofitat per deixar palès el seu recolzament als veïns i veïnes afectats.

En la mateixa línia, el president ha volgut traslladar el seu suport al partit socialista per "les actituds absolutament reprovables" que s'han succeït tant davant les seus del PSOE, com del PSC, i ha subratllat que "estem davant d'un moment en què cal mantenir la fermesa i la posició davant d'aquells que intenten utilitzar-ho tot per alterar el que són les decisions lliures de les majories sortides d'unes eleccions". Així, ha defensat que els partits polítics tenen la llibertat d'arribar a acords, sempre que respectin els drets fonamentals, com ha assegurat, "ho fan els acords que s'han assolit i els que estan en discussió", tenint en compte que "cal garantir que l'activitat dels partits polítics es porta a terme sense amenaces ni violacions, sempre".

En resposta als populars, Aragonès ha insistit que "el que estem fent és, davant de peticions democràtiques, àmpliament majoritàries a Catalunya, trobar les vies de solució política, que sigui la política la que ho resol" i els ha recriminat que "si hi ha hagut repressió és perquè vostès van decidir privatitzar i externalitzar en uns tribunals, amb una cúpula judicial controlada per posicions reaccionàries, la solució d'un conflicte que era de naturalesa política". "Vostès han estat negant el diàleg", ha continuat, perquè "vostès odien la diferència, perquè cada vegada que la diferència i la singularitat de Catalunya s'expressa en forma de proposta, vostès es negaven ni tan sols a parlar-ne, ha reblat. "Ara el que estem fent és arreglar el que vostès han contribuït a espatllar", ha conclòs.

Dèficit fiscal

En un altre moment de la seva intervenció i en relació al dèficit fiscal de Catalunya, el president ha insistit que "l'any vinent cal afrontar aquest debat" per tal de poder aconseguir un "ampli acord" al Parlament, amb una "proposta clara perquè Catalunya tingui els recursos que mereix". "A això em dedicaré també l'any vinent i espero comptar amb el seu suport", ha dit al president del grup de Junts.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13778 {"title":"President Aragonès: \"És necessària una amnistia que arribi a tothom, a la gent afectada per la repressió del 9N, de l'1 O i de les mobilitzacions posteriors\"","published_date":"2023-11-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/08\/12\/35\/e3a46224-461a-45b0-85c7-3472c2037226.jpg","id":"13778"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-08/13778-president-aragones-necessaria-amnistia-arribi-tothom-gent-afectada-repressio-9n-1-mobilitzacions-posteriors https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.