Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes a Barcelona que durant la nit robaven a persones joves utilitzant la tècnica del "matalleó"

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes a Barcelona que durant la nit robaven a persones joves utilitzant la tècnica del matalleó

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

.Se'ls hi atribueixen almenys tres robatoris violents al barri de Sants de Barcelona.Per aconseguir sostreure els objectes personals de les víctimes, un d'ells les escanyava fins que perdien el coneixement mentre l'altre els hi agafava.En l'entrada i escorcoll al domicili dels detinguts, els investigadors van trobar la roba que utilitzaven per cometre els robatoris

Agents del cos de Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sants - Montjuïc de Barcelona van detenir el passat 19 d'octubre un home de 54 anys, i al cap de tres dies, un altre de 42, per sostreure objectes personals a persones joves utilitzant la tècnica del "matalleó". Mentre un d'ells abordava a la víctima i l'escanyava pel darrere, l'altre agafava les seves pertinences personals. Tots els robatoris els van cometre al barri de Sants i durant la nit.

Entre els mesos de juny i octubre de 2023, els investigadors van tenir coneixement d'una sèrie de robatoris violents al districte de Sants - Montjuïc, concretament al barri de Sants, i tots tenien les mateixes característiques, la franja horària, el lloc on es cometien, el modus operandi i el número d'autors. Arran d'aquests fets, la Untat d'Investigació de Sants - Montjuïc va iniciar una investigació.

Gràcies a les tasques d'investigació, es van trobar diferents punts de connexió entre tots els fets investigats. Totes les víctimes coincidien en la mateixa descripció dels autors i forma d'actuar.

El modus operandi utilitzat pels autors era la tècnica coneguda com el "matalleó", la mateixa en tots els robatoris: un dels detinguts es situava darrera de la víctima i l'abordava per sorpresa per l'esquena agafant-la fortament del coll i provocava un escanyament amb el seu avantbraç. Com a conseqüència, la víctima perdia el coneixement i els autors aprofitaven per sostreure tots els objectes de valor que aquesta portava a sobre.

Les seves víctimes eren nois i noies joves, els seguien i cometien els robatoris als carrers del barri de Sants. Els carrers es caracteritzen per ser carrers estrets, poc transitats en horari nocturn i amb absència de negocis que puguin tenir càmeres de vigilància. Fins i tot van cometre un dels fets a l'interior d'un portal de finca.

Els investigadors van identificar els dos autors i van constatar que es coneixien ja que vivien junts al mateix domicili. També, van acreditar que els detinguts quan acordaven de cometre algun robatori violent, es distribuïen els rols. Un d'ells era l'encarregat de realitzar la tècnica d'escanyament, i l'altre realitzava les tasques de vigilància, cridava l'atenció de les víctimes i recollia els objectes de valor que portaven a sobre.

Un cop identificats, els investigadors van sol·licitar al Jutjat l'autorització d'entrada i registre al domicili dels investigats. El 19 d'octubre van fer efectiva aquesta entrada i registre, i com a resultat, van trobar diferents peces de roba que els investigats vestien per cometre els robatoris i alguns objectes sostrets.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, un d'ells el 21 d'octubre i l'altre el 24.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 08 de novembre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13765 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes a Barcelona que durant la nit robaven a persones joves utilitzant la tècnica del \"matalleó\"","published_date":"2023-11-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/08\/08\/11\/737e0213-f30b-4d6e-89ec-33207eddd884.jpg","id":"13765"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-08/13765-mossos-esquadra-detenen-dos-homes-barcelona-durant-nit-robaven-persones-joves-utilitzant-tecnica-matalleo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.