Salut i Drets Socials signen un conveni amb la Fundació Instituto Edad y Vida per organitzar conjuntament el Congrés Internacional de Dependència i Qualitat de Vida cada dos anys

Imagen del artículo Salut i Drets Socials signen un conveni amb la Fundació Instituto Edad y Vida per organitzar conjuntament el Congrés Internacional de Dependència i Qualitat de Vida cada dos anys

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'objectiu de l'acord és el d'aportar coneixement per a la construcció d'un model d'Atenció Integrada Social i SanitàriaUna comissió de seguiment formada per tres membres, un de cada ens, vetllarà pel compliment del conveni i es reunirà com a mínim un cop l'anyEl conveni tindrà una durada inicial de quatre anys i es podrà prorrogar quatre anys més

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz; el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i el president de la Fundació Instituto Edad y Vida, Joaquim Borràs Ferré, han signat avui un conveni per organitzar conjuntament el Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida i han participat també en una de les jornades que s'han fet avui durant la novena edició. El Congrés serà bianual i se centrarà en les àrees de l'atenció integrada, dependència i qualitat de vida. El conveni tindrà una durada inicial de quatre anys i es podrà prorrogar quatre anys més.

El Congrés es farà ala ciutat de Barcelona, o eventualment en un altre indret de Catalunya. Té com a finalitat aportar solucions al repte que suposa l'envelliment de la població unit a l'increment de la longevitat, la cronicitat i la pluripatologia, situació que obliga a redefinir els serveis sanitaris i socials i avançar cap a la construcció d'un model d'Atenció Integrada Social i Sanitària centrat en la persona i amb capacitat de donar resposta a les necessitats integrals del col·lectiu de persones grans.

El conseller Balcells ha assenyalat durant que "des del punt de vista del Departament de Salut conjuntament amb els altres departaments hem d'assumir els reptes com el d'atendre a la nostra gent a tots els nivells tant domiciliaris com residencials a la gent gran i a tothom que tingui problemes sanitaris i socials. Hem d'atendre millor i només es pot fer millor si ho fem de forma integrada".

Per la seva banda, el conseller Campuzano ha destacat que Catalunya pot ser un país de referència de la bona integració entre els serveis socials i sanitaris perquè fa anys que hi treballa. "I ho continuem fent. Hem desplegat l'atenció social i sanitària en 7 punts del país on fem un acompanyament específic i l'any que ve n'incorporarem més. Catalunya és plural i diversa i ens adaptarem a cada necessitat. També continuem treballant per tenir la nostra Agència d'Atenció Integrada pròpia".

Des de la seva creació, la Fundació Instituto Edad y Vida ha centrat la seva activitat en la reflexió, el debat i l'elaboració de propostes per a la millora de la qualitat de vida de les persones grans en situació de dependència. Fa nou edicions que organitza aquest congrés, que coincideix amb la visió i objectius promoguts actualment pel Pla de Salut, el Pla Estratègic de Serveis Socials i el Pla de Govern vigent, on l'Atenció Integrada Sanitària i Social és una de les polítiques públiques prioritàries a Catalunya, amb una alta capacitat de participació i capacitat d'avenç en el sector. És per això que de cara a la desena edició s'hi sumen els Departaments de Salut i Drets Socials, amb la mirada posada en assolir els objectius d'interès públic compartit.

L'acord contempla també la creació d'una comissió de seguiment formada per tres membres, un del Departament de Salut, un altre del de Drets Socials i l'altre de la fundació. Aquesta comissió vetllarà pel compliment del conveni i es reunirà com a mínim un cop l'any.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13764 {"title":"Salut i Drets Socials signen un conveni amb la Fundació Instituto Edad y Vida per organitzar conjuntament el Congrés Internacional de Dependència i Qualitat de Vida cada dos anys","published_date":"2023-11-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/07\/18\/05\/72320b86-c87e-468f-9286-f67a952be742.jpg","id":"13764"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-07/13764-salut-drets-socials-signen-conveni-fundacio-instituto-edad-vida-organitzar-conjuntament-congres-internacional-dependencia-qualitat-vida-cada-dos-anys https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.