El Govern aprova el Decret de desplegament de la Llei de seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes

Imagen del artículo El Govern aprova el Decret de desplegament de la Llei de seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·La norma homogeneïtza i simplifica tràmits, d'acord amb els principis de la Llei de Facilitació de l'Activitat Econòmica·Es crea el Consell Assessor de la Seguretat Industrial i el Departament d'Empresa i Treball elaborarà el Pla estratègic de la seguretat industrial·Amb el desplegament del decret, es dona compliment a un dels punts del Pacte Nacional per a la Indústria, impulsat pel Govern juntament amb els agents socials, econòmics i acadèmics del país

El Govern ha aprovat el Decret de desplegament de la Llei de seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes (Llei 9/2014, de 31 de juliol). La Llei fixa les característiques essencials del model de gestió de la seguretat industrial a Catalunya, els requisits i les obligacions aplicables als agents de la seguretat industrial, així com les funcions de control de l'Administració, que inclouen la potestat inspectora i sancionadora. Amb aquest decret, es regula el desplegament i es concreten les condicions generals per permetre la completa operativitat del model.

Així doncs, el decret aprovat desplega els següents punts:

  1. Creació del Consell Assessor de la Seguretat Industrial com a òrgan d'assessorament i consulta de l'administració en el qual estan representats tant els agents públics i privats vinculats al sector. L'objectiu és incrementar la transparència i fomentar la col·laboració publicoprivada en la gestió de la seguretat industrial.

Entre les seves tasques, destaquen l'assessorament al Govern, promoure iniciatives d'estudi, impulsar la transferència de coneixement i col·laborar i fomentar la cultura de la seguretat industrial entre les empreses, els treballadors i la ciutadania.

  1. Elaboració del Pla estratègic de seguretat industrial per als pròxims quatre anys. El decret indica que el Departament d'Empresa i Treball ha de preparar un pla estratègic en col·laboració amb els agents del sector per un període de referència de quatre anys.


  1. Simplificació normativa i més seguretat jurídica. Amb aquesta norma s'han derogat totalment o parcialment 6 decrets i 24 ordres i s'han anul·lat 175 disposicions, amb la qual cosa s'ha incrementat la seguretat jurídica.
  2. Homogeneïtzació i simplificació de tràmits. Se simplifiquen els tràmits d'acord amb els principis de la Llei de Facilitació de l'Activitat Econòmica i el seu desplegament, clarificant i facilitant l'aplicació de la normativa estatal i europea (RD, Directives, Reg. UE). S'homogeneïtzen els tràmits per a la inscripció de les instal·lacions i agents de la seguretat industrial.

Amb el desplegament d'aquest decret, es dona compliment a un dels punts del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13739 {"title":"El Govern aprova el Decret de desplegament de la Llei de seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes","published_date":"2023-11-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/07\/13\/30\/32d9ec24-5e81-40ff-9c29-afe05e267b44.jpg","id":"13739"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-07/13739-govern-aprova-decret-desplegament-llei-seguretat-industrial-establiments-instal-lacions-productes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.