ACCIÓ impulsa la participació de 19 empreses de l'ecosistema digital català al Saló Smart City Expo 2023

Imagen del artículo ACCIÓ impulsa la participació de 19 empreses de l'ecosistema digital català al Saló Smart City Expo 2023

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  • L'objectiu és destacar el paper pioner de Catalunya en el desenvolupament de les tecnologies digitals basades en la física quàntica, i acompanyar les empreses a conèixer nous socis i clients, obrir nous mercats internacionals i guanyar visibilitat.
  • ACCIÓ organitza l'Open Innovation Challenge, amb la participació d'institucions públiques com l'Ajuntament de París, Boston o Londres.

Una vintena d'empreses i 'hubs' tecnològics catalans ambientats en l'ecostistema digital seran presents a la tretzena edició de l'Smart City Expo World Congress 2023, que se celebra a Fira de Barcelona del 7 al 9 de novembre.

De la mà d'ACCIÓ, l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, aquestes companyies podran mostrar als assistents els seus projectes de desenvolupament de tecnologies que tenen com a eix vertebrador les lleis de física quàntica. A l'estand situat al Hall 2 de Fira de Barcelona, i amb el lema 'Catalonia is ready for the next quantum leap' (Catalunya, preparada per al proper salt quàntic), les empreses tindran l'oportunitat de conèixer i tancar possibles inversors, nous clients i socis potencials, i augmentar la visibilitat.

Les 19 empreses que participen a l'SCEWC 2023 gràcies a ACCIÓ son: Alphanet Solutions; Anthesis Lavola; App&Town; Atlantis IT; Back2blu; Barcelona Supercomputing Center (BSC); BLOOCK; Cactus; The Center for Innovation in Transport (CENIT); Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC); Coloma+Armengol; Computer Vision Center (CVC); Euro Building Technology-Active Block; Fundació Eurecat; Fundació i2CAT; MobileKnowledge; Octocam-Maps; Sateliot i Upandbike.

Connexió internacional

A banda de presentar els seus serveis i solucions tecnològiques als visitants del congrés, les empreses catalanes també podran participar en les grans sessions de networking organitzades per ACCIÓ, juntament amb el projecte europeu GOOSE i la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea, amb l'objectiu de fomentar la col·laboració entre empreses, agents i institucions locals i internacionals.

Una d'aquestes activitats és l'Open Innovation Challenge, que aquest any està ubicat dins l'estand Catalonia, on les empreses proveïdores de tecnologia i startups podran mantenir reunions i participar dels reptes d'innovació oberta llançats per companyies, administracions públiques, centres tecnològics i universitats catalans i d'arreu del món i proposar-los les seves solucions.

Algunes de les companyies que hi participaran son: Agbar, Roca, Fluidra, Construcía, Bcn Drone Center, Ajuntament de Barcelona. A escala internacional, hi seran City of Boston, City of Copenhaguen, City of Westminster, Govern de Gal·les, Metropole du Grand Paris.

En el marc de l'estand del Govern, el Departament d'Empresa i Treball, i la Secretaria de Polítiques Digitals han inclòs un espai tancat on es desenvoluparà una 'demo', a càrrec de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), centre tecnològic català reconegut a escala mundial i agent clau de la comunitat quàntica europea. Una demostració en experiència audiovisual immersiva 360º que té per objectiu donar a conèixer als visitants el potencial transformador de les tecnologies quàntiques i la seva importància en la millora de la vida de la ciutadania.

Amb aquesta proposta es vol mostrar l'impacte que les tecnologies quàntiques tindran en les ciutats, territoris i ciutadania de Catalunya en els propers 10 anys i en endavant. Al mateix temps, posar en valor el paper pioner del Govern, en col·laboració amb l'ecosistema quàntic del país, en la promoció i el desenvolupament d'innovacions en aquest revolucionari camp de la tecnologia.

Aquesta 'zona quàntica' es complementarà amb el 'Quantum Point', un annex on l'ICFO i les empreses Quside i LuxQuanta oferiran informació sobre recerca, desenvolupament i aplicacions de les tecnologies quàntiques a Catalunya.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13734 {"title":"ACCIÓ impulsa la participació de 19 empreses de l'ecosistema digital català al Saló Smart City Expo 2023","published_date":"2023-11-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/www.accio.gencat.cat\/web\/.content\/actualitat\/imatges\/2023\/ACCIO-smart-cities-catalonia-fira.jpg_1394227981.jpg","id":"13734"} catalunya Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-07/13734-accio-impulsa-participacio-19-empreses-ecosistema-digital-catala-salo-smart-city-expo-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.