Detingut per robar violentament a taxistes, a hotels i fer-se passar per policia

Imagen del artículo Detingut per robar violentament a taxistes, a hotels i fer-se passar per policia

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Les víctimes sempre eren persones vulnerables per complexió corporal o d'edat avançada i esperava el moment adequat per cometre el robatori amb l'objectiu que la víctima no es pogués defensar. En quatre ocasions va robar de forma violenta a taxistes i en dues d'elles es va fer passar per policia per buscar la confiança inicial de les víctimes. No dubtava en provocar lesions a les seves víctimes si la situació ho requeria

Agents del cos de Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Horta i Guinardó de Barcelona van detenir el 26 d'octubre, un home de 22 anys per 7 delictes de robatori amb violència/intimidació, i per delictes de lesions, usurpació de funcions públiques, furt i estafes. A part també se li imputen dos robatoris més a hotels de Ciutat Vella.

A resultes de tot un seguit de denúncies de robatoris violents que tenien característiques similars els investigadors es van adonar que s'havien comès entre els dies 17 d'agost i 25 d'octubre de 2023 diversos robatoris amb violència i intimidació en que les víctimes explicaven uns fets similars i en que la descripció de l'autor coincidia en tots els casos.

Segons la descripció que feien les víctimes, l'autor era una persona jove d'entre 20 i 25 anys, i força alt, d'aproximadament 1,80 metres d'alçada i que sempre es mostrava molt violent en el moment de cometre els robatoris.


En el primer dels casos l'autor va sostreure diners, en tres ocasions, d'un mateix pàrquing privat.

El 17 d'agost, cap a les 06:45 i aprofitant que el vigilant de seguretat no es trobava a l'habitació de control, un home va accedir per les portes principals d'accés a les instal·lacions d'un pàrquing privat del barri del Baix Guinardó, es va apropar a la cabina de control, va ficar la mà per la finestra de pagaments i va sostreure 230 euros de l'interior de la caixa de recaptació, i va marxar sense ser vist.

Dies més tard, el 14 de setembre va tornar al mateix lloc, i aprofitant que el vigilant de seguretat havia anat al lavabo, es va adreçar cap a la cabina de control i va tornar a allargar el braç des de la finestreta per tal de sostreure els diners de la recaptació. En aquesta ocasió però, el vigilant el va sorprendre i li va recriminar la seva acció, moment en el qual l'autor es va dirigir al vigilant amb actitud amenaçadora per tal d'exigir que li donés les claus d'accés a la cabina de control. El vigilant però, va poder sortir a l'exterior del pàrquing per demanar ajuda, moment en el qual l'home va aprofitar per fugir.

Una setmana més tard, concretament el dia 21 de setembre cap a les 02:45 hores, mentre el vigilant de seguretat del mateix pàrquing obria la porta per facilitar la sortida d'un client, el lladre va aprofitar per entrar dins les instal·lacions de forma agressiva i va amenaçar el vigilant, el qual va sortir corrents a l'exterior per demanar ajuda. En aquesta ocasió l'home que s'havia introduït a l'interior del pàrquing va aconseguir manipular la caixa de recaptació i es va endur 160 €.

Fruit de les gestions d'investigació es va poder determinar que l'autor dels tres fets era la mateixa persona.


Hores més tard atraca un taxista a la via pública i a un ciutadà que tornava cap a casa.

Unes hores més tard, el mateix dia 21 de setembre, un taxista va denunciar un robatori amb violència i intimidació. Cap a les 04:00 hores un home jove i alt va entrar al taxi sense el consentiment del conductor, i aquest es va negar a fer el transport ja que tenia un servei en cua.

L'home però no volia baixar del taxi i es va anar posant cada cop més agressiu, fins al punt que va agredir al taxista i a un vianant que es va apropar a ajudar-lo, i aprofitant un moment de l'agressió en que el taxista es trobava al terra va sostreure els diners de la recaptació i va fugir del lloc.


Robatori amb violència coincidint amb les festes de la Mercè.

El 24 de setembre del 2023, cap a les 04:30 hores, el lladre va veure pel carrer un vianant que tornava cap a casa després d'haver anat a les festes de la Mercè i li va fer una estrebada del seu telèfon mòbil. L'home que havia patit el robatori violent va sortir corrents darrera el lladre i amb l'ajuda d'un altre vianant van aconseguir interceptar-lo, moment en el qual el lladre va deixar anar el telèfon i va poder fugir.

Un cop recollides les denúncies els investigadors van comprovar que l'autor era el mateix tant en aquests dos robatoris com també en els robatoris al pàrquing.


Hi torna una setmana més tard i es fa passar per policia

El 30 de setembre, cap a les 22:30 hores un taxista va denunciar que havia estat víctima d'un robatori violent per part d'un client que havia agafat al barri de la Sagrada Família.

Aquest client en el moment de pujar al taxi li va dir al taxista que era mosso d'esquadra i li va ensenyar una credencial de policia. Li va demanar que el portés a la comissaria de mossos del districte de Gràcia a Barcelona i un cop van arribar va demanar que esperés un moment que havia d'entrar a la comissaria. Minuts més tard va tornar a sortir, va pujar al taxi i va continuar el trajecte. Uns carrers més enllà el lladre va treure una navalla i va amenaçar el conductor per a que li donés la recaptació, uns 250 € i un rellotge que portava, valorat en uns 400 €.

Un cop aconseguit el seu botí l'autor va fugir del lloc amb els objectes sostrets i sense pagar la carrera.

Dies més tard, el 3 d'octubre cap a les 20:25 hores va sostreure 1.190 € a un altre taxista al barri de Can Baró.

El taxista l'havia recollit al barri del Raval i quan el client va demanar aturar el taxi per baixar, va treure una navalla i va amenaçar el taxista mentre col·locava la fulla de tall de la navalla a la zona de les costelles del conductor. Va aconseguir endur-se una ronyonera amb la recaptació del mes, uns 1.190 €, i posteriorment va fugir a peu del lloc.

En tots dos casos, de la mateixa manera que en els robatoris anteriors, les víctimes van donar la mateixa descripció de l'autor dels fets i el van reconèixer per fotografies.

Els investigadors van fer un estudi de l'activitat delictiva d'aquesta persona i va ser inclòs com a objectiu d'interès dintre del Pla d'Acció TREMALL, que són les accions que el cos de Mossos d'Esquadra porta a terme a la ciutat de Barcelona en la lluita contra la multireincidència.


El dia 25 d'octubre fa el darrer robatori i se'l deté el dia 26

El dia 25 d'octubre cap a les 04:00 de la matinada va tornar a fer un robatori amb violència a un altre taxista que l'havia recollit a la plaça Catalunya. En aquesta ocasió l'autor va tornar a simular ser policia per guanyar-se la confiança del taxista, però en el moment de pagar el trajecte va fer veure que treia una targeta de crèdit per pagar però va agafar pel coll al taxista i el va amenaçar tot dient-li que trauria una navalla. En aquesta ocasió va aconseguir sostreure 260 € en efectiu de la recaptació del taxi.

Els agents d'investigació de la comissaria d'Horta-Guinardó van detenir el dia 26 d'octubre, un home de 22 anys com a presumpte autor de 7 delictes de robatori amb violència/intimidació, i per delictes de lesions, usurpació de funcions públiques, furt i estafes. El detingut té 25 antecedents policials, molts d'ells per fets similars.

Va passar a disposició judicial el dia 28 d'octubre.


Dos robatoris en hotels de Ciutat Vella

Paral·lelament a la investigació feta pels agents de la comissaria d'Horta-Guinardó, els dies 20 de setembre i 3 d'octubre la mateixa persona va fer dos robatoris en un hotel del districte de Ciutat Vella a Barcelona.

El modus operandi que feia servir era oferir ajuda a turistes que sortien de la recepció de l'hotel per tal que aconseguissin un taxi. Un cop els turistes marxaven de l'hotel anava a recepció i deia ser amic de les persones hostatjades i demanava la còpia de la clau de l'habitació tot dient que s'havien deixat alguna cosa a l'interior. Quan ja tenia la clau entrava a l'habitació i s'enduia maletes i objectes de valor, i posteriorment utilitzava les targetes de crèdit per fer pagaments fraudulents.

En el segon dels robatoris el recepcionista en veure'l sortir amb dues bosses de viatge va sospitar d'ell i va intentar aturar el lladre, el qual li va donar una forta empenta, fent-lo caure enrere. En la caiguda el recepcionista va picar amb el cap al mostrador i va quedar inconscient, moment en el qual el lladre va aprofitar per sostreure-li també la cartera, el telèfon mòbil i el rellotge.

En el primer robatori va aconseguir un botí de 1.690 €.


El Plà d'Acció Tremall

La lluita contra la multireincidència que actua a Barcelona és un dels desafiaments més importants que s'afronta per millorar la seguretat de les persones que viuen i transiten per la ciutat. La multireincidència, un fenomen transterritorial que afecta les principals capitals mundials amb un fort impacte a nivell turístic, engloba persones que cometen reiteradament fets delictius, principalment robatoris amb violència a la via pública i furts, i fan del delicte el seu mitjà de vida.

Les dues tipologies delictives vinculades amb la multireincidència són els furts i els robatoris violents a la via pública.

Els Mossos d'Esquadra afronten aquest fenomen a Barcelona des de dues perspectives de treball: la Unitat Territorial de Multireincidents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Barcelona, que investiga multireincidents vinculats amb grups i/o organitzacions criminals, i el Pla d'Acció Tremall, que es va activar el juny del 2020 i que treballa des de la intel·ligència policial, la prevenció i la investigació.

El Tremall enfoca la multireincidència des de la vessant de la Seguretat Ciutadana - paisà i uniformat-, i la investigació - bàsica i avançada- en coordinació amb la fiscalia i la judicatura. S'estructura en tres pilars: la prevenció, la reacció i la intel·ligència. La vessant preventiva potencia els dispositius en les zones de la ciutat més actives a través d'una major presència policial i amb un treball de les diferents unitats del cos coordinades amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 7 de novembre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13732 {"title":"Detingut per robar violentament a taxistes, a hotels i fer-se passar per policia","published_date":"2023-11-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/07\/10\/57\/ddccbeea-194c-4fd4-a5f4-5006f842a840.jpg","id":"13732"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-07/13732-detingut-robar-violentament-taxistes-hotels-fer-se-passar-policia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.