Territori inicia obres per implantar un nou tram 2+1 i una via ciclista a la C-35 entre Sant Celoni i Riells i Viabrea

Imagen del artículo Territori inicia obres per implantar un nou tram 2+1 i una via ciclista a la C-35 entre Sant Celoni i Riells i Viabrea


  1. Els treballs abasten una longitud de 4,5 quilòmetres i compten amb una inversió de 8,4 MEUR
  2. L'obra s'emmarca en les actuacions per a transformar l'eix de la C-35, afavorir la seguretat viària i promoure l'ús de la bicicleta

El Departament de Territori ha iniciat les obres per a configurar un nou tram de 2+1 entre Sant Celoni i Riells i Viabrea i construir una via segregada per a vianants i ciclistes, en el marc de les actuacions que està desenvolupant el Govern per a transformar i millorar la seguretat viària en aquest eix. Els treballs, que compten amb una inversió de 8,4 MEUR, també s'insereixen en les polítiques del Departament, d'una banda, per a reduir els xocs frontals i, de l'altra, per a promoure l'ús de la bicicleta.


El tram on ara s'actuarà dona continuïtat al tram 2+1 que el Departament va posar en servei el gener passat entre Sant Celoni i Vilalba Sasserra. Les obres abasten 4,5 quilòmetres de la C-35 entre Sant Celoni i Riells i Viabrea i incorpora també la configuració d'una via ciclista paral·lela a la C-35 i la GI-552 entre aquests municipis.


Aquesta nova via, segregada del trànsit rodat, afavoreix la seguretat viària i promou la utilització de la bici per als desplaçaments quotidians. Paral·lelament, atès l'entorn natural i paisatgístic pel qual discorre, es configura també com un itinerari d'interès turístic i d'oci.


Així mateix, l'obra implementa altres actuacions, com la renovació del ferm, l'adequació de la senyalització vertical i la instal·lació d'una barrera central de formigó que evitarà els xocs frontals. Aquesta obra, finançada en part mitjançant fons europeus REACT, té un termini d'execució de 12 mesos.


Les carreteres 2+1 són vies d'una calçada amb un separador físic entre els dos sentits de la circulació i tres carrils de circulació, un per cada sentit i el central, que discorre de forma alternada al llarg del seu recorregut. El Pla de Carreteres 2+1 que està desplegant el Governconsisteix en la conversió a aquest model d'aquelles carreteres on el risc d'accidents frontals, que són especialment greus, pot ser més elevat.


Descarbonització de la mobilitat


El Departament de Territori, d'altra banda, està treballant en dos projectes més per a promoure la mobilitat activa i descarbonitzada en l'àmbit del Baix Montseny. Així, està en redacció el projecte constructiu de la via per a ciclistes i vianants entre Vilalba Sasserra i Sant Celoni, que discorrerà en paral·lel a la BV-5301 i a la C-35 on ara s'ha actuat i tindrà 7 quilòmetres de longitud. La inversió prevista és de 2,8 MEUR.


Paral·lelament, el Departament ha impulsat la redacció del projecte de la via ciclista entre l'estació de tren de Santa Maria de Palautordera i la rotonda de la C-35 amb la BV-5301,d'1 quilòmetre de longitud. Aquesta actuació connectarà la via ciclista que uneix el nucli de Santa Maria de Palautordera i l'estació amb la planejada a la C-35 esmentada abans i millorarà les condicions de seguretat viària d'accés a l'estació. El pressupost previst és d'1,1 MEUR.


Reordenació d'accessos


Amb l'objectiu de reforçar la seguretat viària i millorar-hi la funcionalitat, Territori ha iniciat fa unes setmanes les obres per a reordenar els accessos als polígons industrials de Sant Celoni situats al voltant de la C-35 (les Borrelles i el Molí de les Planes). Les obres, amb un pressupost de 2 MEUR, tindran una durada de 12 mesos.


El tram on s'actuarà abasta una longitud de 2 quilòmetres, entre el final del tram on ara s'ha actuat a la C-35 i el pont sobre la Riera de Pertegàs. Se suprimiran els accessos directes (girs a esquerres)als polígons, tant a la banda nord com a la sud i la seva reordenació. Els moviments dels vehicles es reconduiran a través d'una nova rotonda i de diverses noves falques d'incorporació i de sortida.


Així mateix, es disposarà un zebrat central per a reforçar la separació dels sentits de la circulació, que comportarà la reducció de l'amplada dels carrils de circulació. Les obres també inclouran:


  1. Millora del ferm en tot el tram d'actuació
  2. Ampliacions puntuals de la carretera per encaixar els carrils de canvi de velocitat que serveixen d'accés a diferents punts del sector.
  3. Elements de drenatge, senyalització i barreres de seguretat



Millora de l'accessibilitat


Pel que fa a les actuacions programades, també cal remarcar que Territori iniciarà enguany l'obra per a millorar l'accés a la urbanització de Can Pagà, al terme de Santa Maria de Palautordera, des de la BV-5301. Els treballs consistiran en la formació d'un tercer carril central per als girs a l'esquerra amb un pressupost de 380.000 euros.


Inversió de més de 22 MEUR


El Departament de Territori té en marxa un conjunt d'actuacions per a transformar l'eix de la C-35 i afavorir-hi la seguretat viària amb una inversió de més de 22 MEUR. El gener passat va entrar en funcionament un tram 2+1 entre Sant Celoni i Vilalba Sasserra, amb una inversió de 4,7 MEUR. També s'inclou en aquestes actuacions la rotonda que s'ha construït a la cruïlla entre la C-35 i la GI-522, a Riells i Viabrea i la millora de l'accessibilitat al pas inferior per a vianants que connecta la C-35 en aquest entorn amb el nucli de la Batllòria (Sant Celoni), amb un pressupost d'1,4 MEUR.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13726 {"title":"Territori inicia obres per implantar un nou tram 2+1 i una via ciclista a la C-35 entre Sant Celoni i Riells i Viabrea","published_date":"2023-11-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/06\/14\/13\/2244260e-c95e-4bcb-a767-9c0b1b4ee796.jpg","id":"13726"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-06/13726-territori-inicia-obres-implantar-nou-tram-2-1-via-ciclista-c-35-sant-celoni-riells-viabrea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.