Comença la construcció de 24 habitatges de lloguer social a Igualada

Imagen del artículo Comença la construcció de 24 habitatges de lloguer social a Igualada

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Finalitzarà durant el segon trimestre de 2025 i té un cost de 3,4 M€

L'Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat la construcció d'una promoció de 24 habitatges situada al carrer de Joan Serra i Constató, a Igualada. La promoció forma part del programa de lloguer social que està promovent el Govern de la Generalitat per ampliar el parc d'habitatges públics de lloguer i es finançarà amb el recursos generats per les fiances de lloguer dipositades a l'INCASÒL.

L'obra s'ha adjudicat a la UTE Arnó Infraestructuras, S.L.U.-Benito Arnó e hijos, S.A.U. per un pressupost de 3,4M€ (més IVA) i un termini d'execució de 18 mesos. El projecte l'han redactat la UTE Arquitectes, S.L.P. i 4RQ T&C Arquitectes Asociados S.L.P, arquitectes guanyadors del concurs d'arquitectura per a la redacció del projecte i la direcció de les obres. Actualment s'ha iniciat la seva fonamentació.

Promoció d'habitatge

La promoció es construeix en un solar propietat de l'INCASÒL. L'edifici, a quatre vents, és de planta quadrada i s'organitza al voltant d'un pati central ben il·luminat, ventilat i obert al parc i al carrer Serra i Constançó per on es troben els diferents accessos als habitatges. Aquest pati interior actua com un lloc de relació entre veïns i aglutina totes les instal·lacions.

El bloc serà de planta baixa, planta soterrani i 3 plantes pis. Se situen 7 habitatges per planta aconseguint així que a la planta baixa només n'hi hagin 3, dos d'ells adaptats, i es pugui disposar d'espais comuns amb instal·lacions i places per bicicletes i patinets, amb espai de recàrrega.

Tots els habitatges, de 54 i 58 m² útils, tindran 2 dormitoris, espai principal amb doble orientació, cuina en connexió amb la sala d'estar, bany complet i terrassa. Tots ells tindran ventilació creuada i assolellament directe a la sala entre les 10 i les 12 hores solars en els solstici d'hivern.

A la planta soterrani hi haurà l'aparcament amb 24 places i accés pel carrer Joan Serra i Constançó amb una sortida independent al carrer sense haver de passar pels espais comuns dels habitatges. L'edifici tindrà una coberta plana i un atri solar que cobrirà tot el pati interior i ajudarà a minimitzar les demandes de l'edifici, principalment la de calefacció.

Aquests 24 habitatges es sumaran als 88 habitatges de lloguer assequible propietat de l'INCASÒL a Igualada.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13722 {"title":"Comença la construcció de 24 habitatges de lloguer social a Igualada","published_date":"2023-11-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/06\/11\/56\/fdabb96d-51a1-4d4a-8a41-a4b9f50946a1.png","id":"13722"} catalunya Albert Civit i Fons,Incasòl https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-06/13722-comenca-construccio-24-habitatges-lloguer-social-igualada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.