L'Espai Provença de Ferrocarrils acull una exposició sobre la influència històrica del ferrocarril en les arts i la literatura catalanes

La mostra, impulsada amb la col·laboració d'FGC, s'emmarca en el 175è aniversari de l'arribada del ferrocarril a CatalunyaL'exposició, que porta per títol "El plaer de viatjar", es podrà visitar a l'Espai Provença fins al 29 de desembre

Imagen del artículo L'Espai Provença de Ferrocarrils acull una exposició sobre la influència històrica del ferrocarril en les arts i la literatura catalanes


L'Espai Provença d'FGC, ubicat a l'estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), acull fins al 29 de desembre l'exposició "El plaer de viatjar", que repassa la presència històrica del ferrocarril en les arts i la literatura catalanes. La mostra, organitzada amb la col·laboració de Ferrocarrils, s'ha impulsat amb motiu de la commemoració enguany del 175è aniversari de l'arribada del ferrocarril a Catalunya.

El president de Ferrocarrils, Toni Segarra i Barreto, anima els usuaris de l'estació de Provença i també la resta de la ciutadania a visitar l'exposició. "Els visitants podran gaudir de diverses obres d'art catalanes que parlen de la història del ferrocarril a Catalunya, des dels seus inicis fins a l'actualitat. D'aquesta manera, a través d'obres culturals, podran conèixer com el ferrocarril ha transformat el paisatge, la societat i les relacions humanes d'aquest país", explica.

Amb el patrocini i l'acolliment d'aquesta exposició, afegeix Segarra, "Ferrocarrils ens sumem un cop més a la commemoració dels 175 anys de l'arribada del tren a Catalunya". El president d'FGC ja va participar el 28 d'octubre passat al viatge en el Tren Commemoratiu de Barcelona a Mataró, que va evocar el primer trajecte ferroviari a Catalunya l'any 1848. També va assistir a la inauguració de l'ampliació del Museu del Ferrocarril de Catalunya, en el mateix marc commemoratiu.

L'exposició "El plaer de viatjar" mostra com la literatura i les arts plàstiques han estat testimoni de l'arribada del ferrocarril a Catalunya, de la seva rebuda, de les professions que ha generat i de com ha esdevingut, fins i tot, un objecte de culte. El fil conductor de l'exposició són els nous paisatges que ha generat el ferrocarril (geogràfics, urbans, socials i humans) i com han donat peu a espais d'aventures.

Als plafons de l'exposició hi ha textos, imatges i codis QR per fer del conjunt una experiència completa. La presentació és temàtica, parteix d'una línia argumental i, per il·lustrar-la, recorre a pintures, dibuixos, cartells, llibres, objectes i composicions musicals. Alguns dels codis QR remeten a locucions dels textos literaris.


Una exposició itinerant

El comissari de l'exposició és Jordi Font-Agustí, autor de l'obra base de la mostra, "El ferrocarril en les arts i la literatura catalanes". L'exposició, concebuda per ser itinerant, es va inaugurar el maig passat al Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i la Geltrú i, abans de ser traslladada a l'Espai Provença, va fer parada uns dies a l'Estació de França, coincidint amb la celebració del 175è aniversari del ferrocarril a Catalunya.

L'exposició es pot visitar a l'Espai Provença d'FGC fins al 29 de desembre, cada dia de 9h a 21h. Posteriorment, és previst que es traslladi a l'Espai de la Via Mètrica d'FGC, a Martorell.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13718 {"title":"L'Espai Provença de Ferrocarrils acull una exposició sobre la influència històrica del ferrocarril en les arts i la literatura catalanes","published_date":"2023-11-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/06\/09\/08\/5eb4a2c8-26f6-4d48-b472-eb7b9804e8f1.jpg","id":"13718"} catalunya Ferrocarrils,Toni Segarra https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-06/13718-espai-provenca-ferrocarrils-acull-exposicio-influencia-historica-ferrocarril-arts-literatura-catalanes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.