Joan Borràs: "La Generalitat continuarà treballant per erradicar el barraquisme acompanyant la resta d'administracions implicades"

El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, ha destacat la implicació de la Generalitat amb la problemàtica del barraquisme amb motiu de l'incendi que ha cremat mitja hectàrea a la llera del riu Besòs de Montcada i ReixacUna trentena de persones han estat evacuades i no hi ha ferits

Imagen del artículo Joan Borràs: La Generalitat continuarà treballant per erradicar el barraquisme acompanyant la resta d'administracions implicades


La matinada d'aquest 3 de novembre, un incendi ha cremat mitja hectàrea a la zona d'horts i barraques de la llera del riu Besòs al terme municipal de Montcada i Reixac. Una trentena de persones han estat evacuades i no hi ha ferits. Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi a les 13.06 h.

Aquest mateix divendres, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, s'ha desplaçat fins a l'àrea afectada i ha fet una revisió de la zona acompanyat per l'alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea. Borràs ha reiterat la sensibilitat de la Generalitat envers aquesta problemàtica complexa i ha remarcat el compromís del Govern amb trobar una solució per a l'infrahabitatge: "La Generalitat continuarà treballant per erradicar el barraquisme acompanyant la resta d'administracions implicades".

El delegat ha recordat que, des del març del 2022, la Delegació coordina una Comissió Tècnica amb el consistori i altres administracions implicades per fer una diagnosi i trobar una solució per a aquesta zona. "Les competències urbanístiques en l'ús del sòl són municipals, però hi ha un moment en què els municipis es veuen superats i, en aquest cas, ens van demanar suport", ha destacat Joan Borràs.

Durant aquest temps, s'han realitzat cinc estudis exhaustius en l'àmbit social, jurídic, mediambiental, de riscos i de seguretat ciutadana. "Els estudis es van tancar abans de l'estiu i es van entregar a tots els agents que conformaven la comissió", assenyala el delegat del Govern a Barcelona. Un cop fets els estudis diagnòstics, s'està parlant amb el Consorci del Besòs perquè puguin encarregar el Pla d'Acció que haurà de guiar les actuacions a la zona.

Borràs ha volgut destacar la importància d'actuar sobre una àrea on viu al voltant d'un centenar de persones, i ha recordat que la Generalitat ha donat "ple suport a l'Ajuntament i al Consorci posant-se a la seva disposició en ajudar en allò que puguem". El delegat també ha remarcat que el Pla d'Acció és necessari perquè marcarà les accions a realitzar en cada àmbit per part de les administracions que en tenen competència. Mentre no s'encarrega el pla, el consistori té la competència local per actuar sobre situacions puntuals de risc que es puguin detectar.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13701 {"title":"Joan Borràs: \"La Generalitat continuarà treballant per erradicar el barraquisme acompanyant la resta d'administracions implicades\"","published_date":"2023-11-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/03\/16\/01\/7f7c4af5-d098-4169-83bd-f4a83d2db745.jpeg","id":"13701"} catalunya Delegació a Barcelona,Joan Borràs i Alborch https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-03/13701-joan-borras-generalitat-continuara-treballant-erradicar-barraquisme-acompanyant-resta-administracions-implicades https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.