Catalunya i Argentina cooperaran en la promoció de la competitivitat i la innovació entre empreses d'ambdós territoris

Imagen del artículo Catalunya i Argentina cooperaran en la promoció de la competitivitat i la innovació entre empreses d'ambdós territoris

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. El Departament d'Empresa i Treball, mitjançant l'agència ACCIÓ, ha signat aquest divendres un acord amb la província de Còrdova, la segona amb més població del país i un dels principals centres econòmics de la regió
  2. L'acord contempla la implementació de polítiques públiques i programes de suport en àrees estratègiques vinculades a la competitivitat, la internacionalització, la innovació i els clústers
  3. Les exportacions catalanes a l'Argentina van augmentar un 48% el 2022 en comparació amb l'any anterior i van sumar 417 milions d'euros

  4. La Generalitat de Catalunya, per mitjà d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- ha signat un acord amb la província de Còrdova (Argentina) per cooperar en la promoció de la competitivitat, la innovació i la internacionalització entre les empreses d'ambdós territoris. Es tracta de la segona amb més població del país i un dels principals centres econòmics de la regió.

    L'acord ha estat signat aquest divendres pel secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, i el governador de la província de Còrdova, Juan Schiaretti. Per la part argentina, l'acord s'articula mitjançant el Ministeri de Ciència i Tecnologia de la província de Còrdova i la Agencia Competitividad Còrdova.

    L'objectiu d'aquesta iniciativa és evidenciar la voluntat de cooperar per estrènyer les relacions econòmiques i enfortir les capacitats en els àmbits de la innovació i l'economia del coneixement a les dues regions. Així, mitjançant l'acord, es desenvoluparan accions de suport institucional i assistència tècnica i es compartiran experiències, alhora que s'implementaran polítiques públiques i programes de suport en aquestes àrees estratègiques. D'aquesta manera, tots dos territoris es comprometen a contribuir al desenvolupament de la competitivitat, la productivitat i la internacionalització empresarial, així com al creixement de l'ecosistema de startups i clústers i la seva obertura als mercats exteriors.

    Segons Castellanos, "Catalunya té una forta presència comercial a Amèrica del Sud, sobretot a països com Argentina, Colòmbia, Xile i el Brasil: amb acords com el que signem avui amb la província de Còrdova volem fer un pas més i estrènyer els nostres vincles en àmbits cada vegada de més valor afegit vinculats a la innovació, la tecnologia i l'economia del coneixement".

    Relacions comercials entre Catalunya i l'Argentina

    Les exportacions catalanes a l'Argentina van augmentar un 48% el 2022 en comparació amb l'any anterior i van sumar 417 milions d'euros. Pel que fa al primer semestre del 2023, les exportacions catalanes al país sud-americà han crescut un 2,3% interanual, fins als 203,3 milions d'euros. De fet, més de 600 empreses catalanes exporten de manera regular al mercat argentí. Amb l'objectiu de facilitar els projectes d'expansió d'empreses catalanes a l'Argentina, el Govern va obrir una Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ a Buenos Aires l'any 1989.


    Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

     Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

    Facebook @acciocat

    Linkedin ACCIÓ

    Youtube ACCIÓ

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13691 {"title":"Catalunya i Argentina cooperaran en la promoció de la competitivitat i la innovació entre empreses d'ambdós territoris","published_date":"2023-11-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/03\/12\/58\/39e79722-7e0c-4a09-a380-59d2dd57ff79.jpeg","id":"13691"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-03/13691-catalunya-argentina-cooperaran-promocio-competitivitat-innovacio-empreses-ambdos-territoris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.