L'economia catalana creix un 2,1% interanual al tercer trimestre del 2023

La taxa intertrimestral se situa en un 0,1%

L'evolució del PIB català al tercer trimestre del 2023 mostra un creixement interanual del 2,1%, segons l'estimació avançada de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), i manté la mateixa taxa de creixement que el trimestre anterior. Per la seva banda, l'avanç de l'economia espanyola se situa en un 1,8%, tres dècimes per sota de la variació experimentada per l'economia catalana en el mateix període, mentre que la UE-27 registra un creixement del 0,1% al tercer trimestre de l'any.

En termes intertrimestrals, la taxa de variació a Catalunya és d'un 0,1%, dues dècimes inferior a l'espanyola (0,3%) i igual a la registrada a la UE-27 (0,1%).

Imagen del artículo L'economia catalana creix un 2,1% interanual al tercer trimestre del 2023

El creixement del PIB del tercer trimestre ve determinat per l'evolució positiva de tots els sectors excepte l'agricultura, que disminueix un 8,2%. La construcció i els serveis (amb una taxa del 3,6% i el 2,9% respectivament), són els sectors amb els creixements més elevats, mentre que la indústria registra una taxa de l'1,3%, però amb una tendència positiva respecte al trimestre anterior.

Pel que fa al sector serveis, l'evolució registra una taxa de variació d'un 2,9%, dues dècimes superior al trimestre anterior (2,7%). Segons els indicadors d'activitat dels serveis, es destaca el dinamisme de les branques del comerç al detall, la venda de vehicles de motor, els serveisinformàtics, els serveis tècnics d'arquitectura, els serveis jurídics i altres activitats professionals, científiques i tècniques.

D'altra banda, la indústria, amb una taxa interanual de l'1,3%, augmenta tres dècimes respecte al trimestre anterior. Les branques que més han contribuït al creixement industrial segons els indicadors de producció han estat la fabricació de productes farmacèutics, de productes informàtics i electrònics i de vehicles de motor. En canvi, altres branques com el tèxtil, la fusta i el paper registren taxes de variació negatives.

L'activitat de la construcció mostra una taxa de variació d'un 3,6%, una dècima inferior a la del segon trimestre del 2023. En canvi, l'agricultura registra una variació interanual negativa (-8,2%) i manté taxes negatives com els trimestres precedents.

Imagen del artículo L'economia catalana creix un 2,1% interanual al tercer trimestre del 2023


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13683 {"title":"L'economia catalana creix un 2,1% interanual al tercer trimestre del 2023","published_date":"2023-11-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/03\/08\/37\/5b8c5ccc-bb4c-498d-ab62-ceb664bb4c2c.jpg","id":"13683"} catalunya IDESCAT,Xavier Cuadras Morató, director https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-03/13683-economia-catalana-creix-2-1-interanual-trimestre-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.