El Mossos d'Esquadra detenen sis homes per causar danys durant la invasió al camp del RCDE en la celebració del títol de lliga del FC Barcelona

Imagen del artículo El Mossos d'Esquadra detenen sis homes per causar danys durant la invasió al camp del RCDE en la celebració del títol de lliga del FC Barcelona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els fets van passar el 14 de maig quan es va disputar el partit de la 34a jornada de lliga, entre el RCD Espanyol de Barcelona i el FC Barcelona amb més de 27.360 assistents. A la finalització del partit, davant la conseqüent celebració del títol de lliga del FC Barcelona es va produir una invasió de camp per part d'un centenar de seguidors del sector més radical del RCD Espanyol de Barcelona que van produir anys per valorde 32.110,74 euros

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la Comissaria General d'Informació han dut a terme des de primera hora d'aquest matí un dispositiu policial per detenir els presumptes responsables de causar danys durant la invasió del RCDE STADIUM de Cornellà de Llobregat en el marc de la celebració de la 34a jornada de lliga entre el RCD Espanyol de Barcelona i el FC Barcelona. Els fets van passar el 14 de maig quan a la finalització del partit, seguidors del sector més radical del RCDE, la majoria tapats amb passamuntanyes, van saltar al camp per impedir la celebració dels jugadors del Barça i van provocar danys a les instal·lacions esportives i a una càmera d'un periodista que estava gravant els incidents violents. Durant el dia d'avui, els investigadors han detingut 6 homes, entre 23 i 46 anys.

La invasió es va dur a terme per prop d'un centenar de seguidors que provenien concretament del gol nord, on està ubicada la grada d'animació de l'equip local. Amb aquesta acció van impedir que els jugadors del Barça i l'equip tècnic fessin la seva tradicional celebració al camp. Molts dels que van saltar van encarar-se als vigilants de seguretat, amb el llançament d'objectes. Tot i que el total de persones que hi havia a la gespa no provenien de la grada d'animació, va ser aquesta la que va iniciar i va incitar la resta a saltar al terreny de joc i produir intencionadament una sèrie de danys a les instal·lacions del RCDE STADIUM per un valor aproximat de 32.110,74 Euros.

En el decurs dels incidents, cap membre del Barça ni de l'equip local va arribar a tenir contacte amb els seguidors que s'havien desplegat al camp de manera violenta gràcies a la intervenció ràpida dels Mossos d'Esquadra i els vigilants de seguretat privada que van impedir que accedissin a l'interior de les instal·lacions tallant la boca del túnel.

Les detencions d'avui s'han fet a Sant Boi de Llobregat (2), a Sant Joan Despí (1), a Lliçà de Vall (1), Barcelona (1), Sant Cugat del Vallès (1).

Les persones detingudes no tenen antecedents per delictes relacionats amb la violència en el món de l'esport, i tampoc no són membres de grups ultres d'animació. La investigació segueix en marxa i no es descarten altres detencions en els propers dies o setmanes.

En relació amb aquesta mateixa invasió de camp, pel que fa a altres persones que no van tenir conductes delictives, els Mossos d'Esquadra han iniciat uns 50 procediments administratius per infraccions a la Llei 19/2007, d'11 de juliol, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 2 de novembre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13675 {"title":"El Mossos d'Esquadra detenen sis homes per causar danys durant la invasió al camp del RCDE en la celebració del títol de lliga del FC Barcelona","published_date":"2023-11-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/02\/16\/55\/feeca8de-8727-4f5a-b58c-8271545a21f7.jpg","id":"13675"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-02/13675-mossos-esquadra-detenen-sis-homes-causar-danys-durant-invasio-camp-rcde-celebracio-titol-lliga-fc-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.