Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de novembre

Els grups Leader organitzen i participen aquest mes de novembre en diferents actes, jornades, visites, i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

Imagen del artículo Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de novembre

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader a Catalunya en el marc del Pla Estratègic de la PAC 2023-2027.

Així, entre les activitats previstes aquest mes, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) participarà en el I Congrés de l'Associació de Dones del Món Rural, que tindrà lloc el 16 de novembre, al Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages.

Des de l'Associació de Dones del Món Rural s'impulsa el Congrés 'Dones del món rural com a motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur', per a reflexionar sobre economia, pagesia, i dones com a motor social.

Durant el Congrés s'entregarà un guardó per a reconèixer la trajectòria d'èxit d'una dona en el món agroalimentari. ARCA forma part del jurat del Premi.

I aquest és el conjunt d'actuacions previstes per a aquest mes de novembre:

Presentació del projecte LIFE_EcoAdapt50

Data i lloc: 7 de novembre. ON-LINE.

Horari: de 9:30h a 11:30h.

Organitza: Associació per a la gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura

Presentació del projecte 'LIFE EcoAdapt50, pensat per a l'adaptació al canvi climàtic en el territori (Ripollès, Vall del Ges, i Bisaura). Anirà a càrrec de l'Oficina del Canvi Climàtic i la Diputació de Barcelona, i s'adreça a agents del territori Leader.

Trobada d'obradors compartits

Data i lloc: 9 de novembre. Jorba

Participarà l'ARCA

Trobada de totes les entitats que gestionen obradors agroalimentaris compartits, i que inclourà una visita a l'obrador compartit del Parc Agrari de la Conca d'Òdena, i una sessió de treball per a obradors de nova creació.

Jornada del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament 'L'agricultura i la ramaderia regenerativa: tècniques, processos, i experiències'

Data i lloc:14 de novembre. Can Trona. Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas.

Hora: de 17:30h a 20:00h.

Organitza: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC)

Jornada que forma part del PATT, i en la que hom coneixerà l'agricultura i ramaderia regenerativa de la mà de Roger Rabés, i es compartirà experiències i processos que s'estan duent a terme. Està adreçada a tècnics de l'administració local, Grups d'Acció Locals, agricultors/agricultores i ramaders/ramaderes, així com a qualsevol persona interessada en el tema.

Més informació:

https://ruralcat.gencat.cat/c/document_library/get_file?uuid=fb411ec0-2323-4839-97bc-6b028e1bf59e&groupId=20181

Presentació del vídeo 'Vine a viure a un poble' i entrega del 'Premi de Murprotec'

Data i lloc: 15 de novembre. Consell Comarcal de la Noguera. Balaguer.

Hora pendent de confirmació.

Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera-Segrià Nord

Presentació del vídeo 'Vine a viure a un poble', on apareixen municipis del territori, i lliurament del 'Premi de Murprotec' al municipi guanyador.

Congrés de l'Associació de Dones del Món Rural

Dones del món rural com a motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur.

Data i lloc: 16 de novembre. Món Sant Benet. Sant Fruitós del Bages

Com ja s'ha esmentat, hi participarà l'ARCA, i durant el Congrés s'entregarà un guardó per a reconèixer la trajectòria d'èxit d'una dona en el món agroalimentari. Més informació:

https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/noticies/present-i-futur-de-la-pagesia-catalana-dones-del-mon-rural-com-a-motor-de-canvi-i-la-gestio-hidrica-i-economica-com-a-reptes-de-futur

Com parlar amb públic

Data i lloc: 16 de novembre. CEI Balaguer. Balaguer.

Horari: de 9:00h a 14:00h.

Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera-Segrià Nord

Aquesta jornada tècnica comptarà amb la presentació del projecte 'Emprendedores', i una sessió informativa dels ajuts Leader, del Tiquet Rural, i del programa 'Catalunya Emprèn'. Està dirigida a empresaris i empresàries del territori Leader.

Jornada PATT 'Com ajuda la intel·ligència artificial al CRM d'una empresa rural'

Data i lloc: 16 de novembre. Incubadora d'Empreses Agroalimentàries de Bell-lloc d'Urgell.

Horari: de 19:00h a 21:00h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Com les plataformes d'Intel·ligència Artificial (IA) i el CRM (sigles de Customer Relationship Management) es poden integrar, de forma que es pugui aprofitar tota la potència de la IA en la gestió de clients, oportunitats o accions en un CRM d'una empresa rural. Actualment, els sistemes d'IA permeten integrar-se en diversos sistemes informàtics, com la ofimàtica o les pàgines web, i uns d'aquests sistemes són els CRM empresarials. El CRM permet accedir i gestionar tota la informació relativa als nostres clients o potencials clients, com les oportunitats de venda, activitats amb els clients, pressupostos, postvenda o campanyes de màrqueting, entre moltes coses més. Amb la IA es pot fer que moltes d'aquestes accions, especialment les que s'ha d'automatitzar, es creïn de forma dinàmica, i sense que s'hagi d'intervenir, proposant actuacions amb els clients en funció de la seva activitat.

Aquesta jornada està adreçada a empreses rurals.

Més informació: https://www.leaderponent.cat/jornades-tecniques/

Jornada sobre agricultura regenerativa: concepte, oportunitats, i referents

Data i lloc:20 de novembre. Falset.

Participarà l'ARCA

Més informació:

https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/agenda/jornada-sobre-agricultura-regenerativa-concepte-oportunitats-i-referents/2023-11-20

Skills for mountains in transitions

Data i lloc: 21 de novembre. Brussel·les

Horari: 14.30h a 18:00h

Jornada organitzada per l'European association of mountain areas (Euromontana). Hi participarà el Consorci Grup d'Acció Local Alt Urgell - Cerdanya

Durant la jornada, Euromontana donarà la paraula a representants de la Comissió Europea, investigadors, i professionals que debatran polítiques i solucions pràctiques per a atraure els talents necessaris a les zones de muntanya en transició.

Més informació: https://www.euromontana.org/en/events/skills-for-mountains-in-transitions/

Jornada PATT: Habitatge col·laboratiu i empresa col·laborativa de forma integral. Espais compartits. Noves oportunitats per a les masies

Dia i lloc: 23 de novembre. Centre Cívic-Coworking rural de Navata.

Horari: de 17:00h a 20:00h.

Organitza: ADRINOC

En aquesta jornada es parlarà de projectes d'habitatge col·laboratiu en el món rural com a possibilitat per a l'accés a l'habitatge a un preu més assequible, amb accés a la terra, generant comunitat, creant projectes empresarials i cooperatius, i essent part activa en la regeneració del territori, el medi natural, i l'impuls a la cultura.

Està dirigida a tècnics de l'administració local, Grups d'Acció Local, empresaris i empresàries, i qualsevol persona interessada en el tema.

Més informació: nasin@adrinoc.cat.

L'ús dels ramats en la gestió de les finques agràries

Data i lloc: 23 de novembre. Sant Martí de Maldà.

Participarà l'ARCA

Més informació:

https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/agenda/l2019us-dels-ramats-en-la-gestio-de-les-finques-agraries/2023-11-23

Gestió conjunta de comercialització de productes agroalimentaris

Data i lloc:29 de novembre. Pendent de concretar ubicació.

Horari pendent de concretar.

Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera-Segrià Nord

Aquesta jornada s'adreça a productors i productores agroalimentàries del territori.

Val a dir també, que aquest mes des d'ARCA s'impulsa 3 jornades en el marc del 'Pla Anual de Transferència Tecnològica' del Departament:

Funcionament i gestió de les sales de manipulació de caça

20 de novembre, a Roquetes.

https://www.desenvolupamentrural.cat/.actualitat/agenda/funcionament-i-gestio-de-les-sales-de-manipulacio-de-caca/2023-11-20

Vols saber en quin estat es troba l'Agenda Rural?

28 de novembre. En línia.

L'habitatge al món rural

29 de novembre, a Puig-reig.

Aquesta jornada està organitzada conjuntament amb l'Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2023_11


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13643 {"title":"Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes de novembre","published_date":"2023-10-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/31\/12\/45\/1fa0a307-693b-42fb-8747-1666cb08ece0.png","id":"13643"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-31/13643-actes-jornades-organitzats-pels-grups-leader-mes-novembre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.