El Govern ja ha executat el 90% de la campanya del bo social tèrmic

Imagen del artículo El Govern ja ha executat el 90% de la campanya del bo social tèrmic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·La mesura beneficia 110.689 llars en situació de vulnerabilitat i compta amb un pressupost de 39 milions d'euros

El Consell Executiu ha estat informat de l'execució de la campanya del bo social tèrmic corresponent a l'any 2022, el programa de concessió directa d'ajuts destinat a pal·liar la pobresa energètica en persones vulnerables pel que fa a consum de calefacció, aigua calenta sanitària o cuina. La mesura, que beneficia 110.689 llars en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social i que té un pressupost de 39 milions d'euros, ja ha assolit una execució efectiva del 88,4% pel que fa a beneficiaris i del 89,5% pel que fa a pressupost total.

En concret, s'ha fet una primera tramesa de pagaments a 97.896 famílies beneficiàries per un import total de 34,9 milions d'euros. Des d'ara, i mensualment, s'efectuaran trameses de pagaments a mesura que es vagin validant les dades bancàries comunicades per més de 5.000 famílies beneficiàries. Finalment, restaran un total de 6.856 famílies beneficiàries pendents de rebre l'ajut, de les quals no es disposa de dades bancàries i a les quals tampoc s'ha pogut localitzar. Finalment, 120 famílies han renunciat a l'ajut. Les persones beneficiàries poden consultar l'estat dels pagaments en aquest enllaç.

Per a la gestió de la campanya del bo social tèrmic 2022, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha comptat amb el reforç d'un programa temporal que ha suposat la contractació de quatre persones. Aquest increment de personal ha permès la realització d'actuacions proactives de comunicació telemàtica i postal, gràcies a les quals s'ha reduït el percentatge de beneficiaris dels quals no es disposava de dades bancàries del 25% inicial al 6% final.

Aquesta actuació contra la pobresa energètica s'integra en el procés de transició energètica que ha iniciat Catalunya, i que compta amb la justícia i amb el compromís de no deixar ningú enrere com un dels seus eixos vertebradors. Les llars beneficiàries del bo social tèrmic són aquelles que ja ho són del bo social elèctric, i reben un pagament únic per compensar les despeses necessàries per garantir el subministrament d'energia per a usos tèrmics o per finançar actuacions d'estalvi o millores de l'eficiència energètica. Enguany, l'import del bo social tèrmic ha oscil·lat entre els 158,35 i els 797,22 euros, en funció del grau de vulnerabilitat de cada llar i de la climatologia de la seva ubicació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13640 {"title":"El Govern ja ha executat el 90% de la campanya del bo social tèrmic","published_date":"2023-10-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/31\/11\/48\/13002ba3-bfcd-4145-96d8-2b876e24a2e9.jpg","id":"13640"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-31/13640-govern-executat-90-campanya-bo-social-termic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.