El Govern atorga una contribució de 400.000 euros a ACNUR per prevenir la violència de gènere a Moçambic

Imagen del artículo El Govern atorga una contribució de 400.000 euros a ACNUR per prevenir la violència de gènere a Moçambic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Govern finança, a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, un projecte de prevenció i resposta a la violència de gènere entre la població desplaçada i d'acollida de Cabo Delgado, a Moçambic

El Govern ha aprovat una aportació de 400.000 euros a l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per finançar el projecte "Protecció i assistència de les comunitats desplaçades i d'acollida per prevenir i respondre a la violència de gènere a Cabo Delgado, Moçambic".

El projecte s'adreça a la població desplaçada i d'acollida dels districtes de Mueda i Palma de la província de Cabo Delgado, al nord de Moçambic, amb l'objectiu de prevenir la violència sexual i basada en el gènere entre la població desplaçada i d'acollida moçambiquesa. També vol eliminar la discriminació de les poblacions femenines pel que fa a l'accés a recursos essencials.

L'actuació d'ACNUR inclou teràpia psicosocial i assessorament sobre serveis disponibles entre dones i nenes supervivents de violència sexual i de gènere. Es duran a terme sessions i tallers de conscienciació sobre violència sexual amb unes 10.000 persones, i es reforçaran les capacitats d'unes 250 dones i nenes moçambiqueses per a garantir el seu accés a mitjans de vida sostenible.

El projecte dona continuïtat a una iniciativa de l'any 2022, en què l'ACCD ja va finançar un projecte d'ACNUR a Moçambic centrat a la crisi de Cabo Delgado, per valor de 290.000 euros, vehiculat a través del Comitè Català d'ACNUR.

Cabo Delgado és l'escenari d'un conflicte que ha suposat un enorme repte per a Moçambic i per als actors humanitaris i socials implicats. Des de l'inici del conflicte, l'octubre de 2017, el nombre de persones desplaçades internes a Cabo Delgado ha augmentat dràsticament. L'Organització Mundial de les Migracions comptabilitza un total de 834.304 persones desplaçades internes i 420.200 retornades, la majoria concentrades a la província de Cabo Delgado.

Actualment, l'ACNUR és un dels socis estratègics de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a Moçambic, on l'ACCD hi treballa fonamentalment en els eixos de les violències masclistes i drets sexuals i reproductius i la justícia ambiental.

Moçambic, prioritari per a la cooperació catalana

Moçambic és un país prioritari per a la Cooperació Catalana, i així es reflecteix en el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2023-2026 aprovat enguany pel Parlament.

Amb una població aproximada de gairebé 23 milions d'habitants, Moçambic té una esperança de vida al voltant dels 47,8 anys i una taxa d'alfabetització d'adults no superior al 54,8%. Ocupa una de les últimes posicions de l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH) del PNUD i es tracta d'un dels països més empobrits del món.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13636 {"title":"El Govern atorga una contribució de 400.000 euros a ACNUR per prevenir la violència de gènere a Moçambic","published_date":"2023-10-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/31\/11\/29\/e93d20bf-453e-40eb-9121-ff1229ea1cf1.jpg","id":"13636"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-31/13636-govern-atorga-contribucio-400-000-euros-acnur-prevenir-violencia-genere-mocambic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.