El Festival Residu Zero, inaugurat pel Conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Imagen del artículo El Festival Residu Zero, inaugurat pel Conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El 26 i 27 d'Octubre s'ha celebrat a la fundació Palo Alto, de Barcelona, el primer Festival Residu Zero, sota el lema "Petjada de futur". L'esdeveniment és organitzat per Fundació Rezero amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

El Festival ha estat inaugurat pel conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, que ha recalcat com a Catalunya "fa molt de temps que treballem la gestió dels residus, però hem començat tard i hem d'anar més depressa". El conseller ha recordat com el canvi climàtic ja és present i com la població ja se n'ha adona, "portem 38 mesos sense ploure, 206 nits tòrrides i 45 graus a Figueres aquest estiu, el que ens recorda que hem d'actuar molt més ràpidament del que hem fet fins ara".

 

Solucions innovadores per a la societat residu zero

Durant dos dies, a Palo Alto s'hi ha pogut escoltar ponències i també participar en espais de debat dinamitzats per tal de generar reflexió i inspiració de solucions innovadores que permeten avançar cap a una societat sense residus ni productes tòxics. En aquest sentit, el programa d'activitats s'ha dirigit tant a professionals i organitzacions dels àmbits científic, social, econòmic o empresarial, com de l'administració pública i la política. En l'espai de conferències s'han abordat entre d'altres, temes com els reptes ecològics en la societat del "benestar", el paper d'Europa en el canvi cap a un món sense productes d'un sol ús, especialment de plàstic o l'afectació i logística de la reutilització d'envasos en la distribució. També hi

ha hagut espais dinamitzats al voltant de casos pràctics com els envasos en el take away, els productes del tèxtil sanitari reutilitzables o el rol del comerç local en la societat residu zero.

Isaac Peraire, Director de l'Agència de Residus de Catalunya, ha participat com a ponent en el festival en una taula rodona que ha abordat els reptes i oportunitats de l'Administració per assolir una societat residu zero.

 

Premis Rezero

La tarda de dijous s'han entregat els premis Rezero. Dividits en les categories comerç, empreses, entitats i administració pública, els guardons volen reconèixer les millors iniciatives catalanes de prevenció de residus i de foment del consum responsable i donar visibilitat a les seves bones pràctiques que poden inspirar accions similars.

L'acte ha comptat amb la presència del director de l'Agència de Residus de Catalunya i ha premiat:

  • Granel Lleida: per la seva tasca com a comerç de promoció de l'ús dels envasos reutilitzables i la prevenció de residus entre la seva clientela.
  • Iberital: productora de cafeteres automàtiques per contribuir a la reducció de residus a través de la recuperació i ser exemple de la responsabilitat ampliada del productor.
  • Mercat Social de Reutilització Ressò: un projecte que facilita la reutilització i ajuda a donar una segona vida als objectes, contribuint al foment de k0economia circular.
  • L'Ajuntament del Prat de Llobregat: per "La Botiga", per la seva contribució a la reducció del malbaratament alimentari i foment de l'alimentació sana i sostenible tot garantint el dret de l'alimentació als col·lectius en situació de vulnerabilitat.
  • Premi Especial al Departament d'Igualtat i Feminismes: pel Pla d'Equitat Menstrual i Climateri per la seva visió transversal en educació, saut, medi ambient i feminismes.
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13622 {"title":"El Festival Residu Zero, inaugurat pel Conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural","published_date":"2023-10-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/residus.gencat.cat\/web\/.content\/home\/actualitat\/2023\/10-26_Festival_Rezero\/ac_Festival_Rezero_2023.jpg_2013235634.jpg","id":"13622"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-30/13622-festival-residu-zero-inaugurat-pel-conseller-accio-climatica-alimentacio-agenda-rural https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.