El sector de la vinya disposarà de 3,2M€ en ajuts per a implantar mesures d'adaptació al canvi climàtic i de millora de la sostenibilitat

El Departament d'Acció Climàtica destina una línia d'ajuts a compensar actuacions com la replantació de vinya que comporti un canvi de varietat, canvis en el sistema d'emparrat o d'ubicació de la vinya

Imagen del artículo El sector de la vinya disposarà de 3,2M€ en ajuts per a implantar mesures d'adaptació al canvi climàtic i de millora de la sostenibilitat

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha destinat, des d'octubre de 2022 a octubre de 2023, un total de 3,2 milions d'euros en ajuts a la reestructuració i/o reconversió de vinya, que s'emmarquen en aquest període de la Política Agrària Comuna (PAC) orientat a l'adaptació de la vinya al canvi climàtic.

La mesura, que ha arribat a 578 beneficiaris, forma part del Programa de suport al sector vitivinícola, i ha de permetre que els agricultors puguin introduir en aquest cultiu canvis que els permetin fer front a les noves condicions locals i climatològiques.

Aquests ajuts compensen operacions com ara la replantació de vinya que comporti canvi de varietat, el canvi de sistema de conducció (d'emparrat) i/o canvi d'ubicació.

També són subvencionables la reconversió varietal per reempelt, la instal·lació d'un sistema de conducció (emparrat) més sostenible o la replantació de vinya arran d'una arrencada obligatòria per motius sanitaris.

Bona part de sol·licitants d'aquest ajut són petites explotacions, que reben el 50% de l'import de la inversió realitzada.

Aquest ajut està finançat al 100% per la Unió Europea, que persegueix impulsar l'augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, i afavorir la seva modernització i l'adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l'estructura del sector.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13615 {"title":"El sector de la vinya disposarà de 3,2M€ en ajuts per a implantar mesures d'adaptació al canvi climàtic i de millora de la sostenibilitat","published_date":"2023-10-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/30\/13\/03\/a256f543-e745-400c-b059-945acb7a1a61.jpg","id":"13615"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-30/13615-sector-vinya-disposara-3-2m-ajuts-implantar-mesures-adaptacio-canvi-climatic-millora-sostenibilitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.