L'Institut de Seguretat Pública gradua una nova promoció d'estudiants del grau en Seguretat, amb un 33% de dones

Imagen del artículo L'Institut de Seguretat Pública gradua una nova promoció d'estudiants del grau en Seguretat, amb un 33% de dones

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, acompanyats de la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Marta Roca, han presidit l'acte de graduació d'una nova promoció del grau en Seguretat de l'ISPC que ha tingut lloc al paranimf de la Universitat de Barcelona.

En total, s'han graduat 49 estudiants de la 6a promoció del grau en Seguretat, que imparteix l'ISPC com a centre adscrit a la Univeritat de Barcelona. D'aquests, 16 són dones (un 32,7% del total) i 33 són homes.

El conseller ha destacat que "tot i la importància dels mitjans tecnològics per millorar la seguretat i les emergències el més important són les persones"."Són necessaris l'empatia i l'acompanyament i això no ho suplirà mai cap màquina", ha afegit.

Elena ha posat en valor el nombre de dones graduades avui perquè "en la seguretat hi han de ser totes les mirades i totes les perspectives", ha dit.

Durant el seu discurs, el conseller ha explicat que "la seguretat consta en saber llegir i analitzar el context en el qual estem en cada moment. No només per la guerra i les conseqüències en l'àmbit del terrorisme, per exemple, sinó per la diversitat de la nostra societat".

Finalment, Elena ha agraït als nous graduats el fet de "treballar per la seguretat pública perquè és treballar pels drets i llibertats de les persones quan estan en un moment de màxima vulnerabilitat".

Per la seva banda, la directora de l'Institut, Marta Roca, en el seu discurs ha donat l'enhorabona a l'alumnat i ha destacat que "fa 10 anys que vam signar l'acord entre la Universitat de Barcelona i l'Institut per crear aquesta titulació, amb l'objectiu de donar resposta a la necessitat creixent de professionals preparats per fer front a un dels grans reptes que la societat d'avui ens planteja, la Seguretat".

En l'acte de graduació també hi ha participat la doctora Rosa Ana Alija, vicedegana de Compromís Social, Igualtat i Comunicació de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i professora del grau, i el doctor Josep Maria Reniu, padrí i professor d'aquesta promoció.

El primer alumne de la promoció, Adrián Cantalejo, s'ha dirigit als seus companys: "tots nosaltres hem decidit completar aquesta carrera, ja que, encara que seguirem camins diferents, compartim un objectiu molt noble: el de garantir la seguretat i la llibertat de tots els ciutadans per així contribuir a un futur millor".

El rector de la Universitat de Barcelona, el doctor Joan Guàrdia ha estat l'encarregat de cloure l'acte de graduació.

El Centre Universitari de l'ISPC, amb les sis promocions assolides, ja compta amb un total de 291 graduats i graduades en Seguretat, dels quals el 27,8% són dones.

Durant aquesta promoció, 4 estudiants han fet estades de mobilitat internacional: un estudiant a la Jagiellonian University de Cracòvia, dos a la Università Degli Estudi di Torino i, per primera vegada, una a la Laurea University of Applied Sciences de Vantaa, a Finlàndia. També l'ISPC ha rebut tres alumnes dins del programa Erasmus+, provinents de la Università Degli Estudi di Torino i de la Univertzita Karlova de Praga.

Amb la consolidació i desenvolupament dels estudis s'ha reforçat de manera especial la vinculació amb el món professional, tant en l'àmbit públic com privat, amb la finalitat de facilitar les pràctiques externes de l'alumnat, així com la inserció laboral de graduats i graduades. Aquest grau compta amb 70 convenis de cooperació educativa vigents amb diferents empreses i institucions.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13579 {"title":"L'Institut de Seguretat Pública gradua una nova promoció d'estudiants del grau en Seguretat, amb un 33% de dones","published_date":"2023-10-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/26\/19\/36\/9491e199-c457-4601-9294-017b05a2e7ce.jpg","id":"13579"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-26/13579-institut-seguretat-publica-gradua-nova-promocio-estudiants-grau-seguretat-33-dones https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.