Tardor intensa de videojocs i cultura digital a Catalunya

El Departament de Cultura dona suport a festivals, exposicions, espectacles i activitats que posen de manifest el bon estat de la creativitat digital a Catalunya

Imagen del artículo Tardor intensa de videojocs i cultura digital a Catalunya



Durant els mesos d'octubre a desembre tindran lloc una gran quantitat d'esdeveniments culturals arreu del país que posen la mirada i treballen la creativitat digital. Així, fins a finals d'any, a Catalunya se celebra un ampli ventall d'activitats per descobrir i gaudir de la cultura digital, moltes de les quals reben el suport del Departament de Cultura: fires, xerrades, projeccions, tallers o concerts que posen de manifest el moment d'eclosió que viuen l'ecosistema del videojoc i de l'art digital.


Aquests son algunes dels esdeveniments de creativitat digital més destacats fins a finals d'any:


Pel que fa als esdeveniments del món del videojoc, l'últim trimestre arriba farcit denoves i velles cites imprescindibles dels videojocs a Catalunya: Barcelona acull per primera vegada i fins avui el Global Esportainment Summit 2023, el congrés de l'ecosistema de l'entreteniment dels e-sports. Avui dijous, DeviCat i GameGi convoquen la primera trobada de desenvolupadors de videojocs de les comarques gironines i l'associació ARSGames celebra les 7es Jornades en defensa dels Drets Digitals en els videojocs. Demà, 27 de novembre, Terrassa celebra, impulsat per CITM-UPC i l'Ajuntament de la ciutat, l'Indie Games TRS, el primer congrés de la indústria del videojoc indie. Del 10 al 12 de novembre la Fira Montjuïc rebrà una nova edició de l'UbeatLive, el gran festival dels e-sports i el gaming per a tots els públics, i El Modern de Girona ha programat una GameJam del 17 al 19 del mateix mes.


A finals de novembre hi haurà l'inVideogames Summit, una activitat amb joves per desenvolupar serious games de l'àmbit de la salut. En paral·lel, la comunitat BCN Game Creators segueix programant trobades mensuals a les Cotxeres de Sants de Barcelona, ara, en col·laboració amb l'IndieDevDay, la fira del videojoc independent. A nivell internacional, nou empreses catalanes del sector del videojoc participaran, el 2 i el 3 de novembre, a la fira Game Connection Europe amb un estand de l'Institut Català de les Empreses Culturals.


De l'1 al 3 de desembre arribarà la segona edició de SAGA, Saló del Gaming, a La Farga de L'Hospitalet. El SAGA creixerà fins al 7.000 metres quadrats, en dies i activitats, amb l'objectiu de posicionar-se com l'esdeveniment de referència dels videojocs en català. Una de les activitats ja confirmades és l'exposició "Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya", impulsada per la Generalitat de Catalunya. A més, el saló comptarà amb un estand del Departament de Cultura, on es farà difusió dels videojocs en català que s'han fet el darrer any.


Imagen del artículo Tardor intensa de videojocs i cultura digital a Catalunya


Les cites del calendari d'art digital a Catalunya fins al Nadal també son moltes i especialment diverses:


Fins al març del 2024 el CCCB ha programat l'exposició IA: Intel·ligència artificial, una gran mostra sobre la història, el funcionament, les possibilitats creatives i els reptes ètics i legislatius de la intel·ligència artificial avui que arriba de la mà d'un rellevant programa d'activitats paral·leles.


A nivell expositiu, l'ACVIC, Centre d'arts contemporànies de VIC ha programat dues exposicions en el seu I Cicle d'Arts Digitals, una d'elles és la mostra Transitant les escletxes amb Alba G. Corral i Joana Moll i Mónica Rikic. Per la seva banda, el Museu Moco també ofereix la mostra Art digital immersiu: TeamLab,Les Fantômes i Studio Irma i The (New) Future.


De la mà de Kònic Lab arriba del 2 al 10 de novembre l'

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13564 {"title":"Tardor intensa de videojocs i cultura digital a Catalunya","published_date":"2023-10-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/26\/11\/08\/2c6a5655-73da-4438-9a48-f8c72457c714.jpg","id":"13564"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-26/13564-tardor-intensa-videojocs-cultura-digital-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.