Publicació de la Instrucció 1/2023, sobre la tramitació de les sol·licituds d'ajornament o fraccionament de pagament

25/10/2023

L'Ordre ECO/221/2023, de 26 de setembre, per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament no serà necessària la prestació de garantia, va elevar a 50.000 euros el límit exempt de l'obligació d'aportar garanties a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament.

La modificació d'aquest límit exempt, per tant, ha fet necessària una revisió dels terminis previstos per a l'ajornament i fraccionament d'aquests deutes, que s'ha dut a terme a través de la nova Instrucció 1/2023, del director de l'Agència Tributària de Catalunya, sobre la tramitació de les sol·licituds d'ajornament o fraccionament de pagament.

La nova Instrucció 1/2023 substitueix la Instrucció 4/2022 —la qual queda sense efecte— i s'aplica a la tramitació i resolució de les sol·licituds d'ajornament i fraccionament del pagament en període voluntari i en període executiu quan siguin competència de l'Agència Tributària de Catalunya. Introdueix els canvis següents:

  • Inclou el nou termini de 42 mesos per als deutes amb un import igual o superior a 30.000 euros i fins a 50.000 euros.
  • No s'exigeix cap tipus de garantia per a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament de deutes d'una mateixa persona deutora, quan, en conjunt, el seu import total no ultrapassi els 50.000 euros, i estiguin en període de pagament voluntari o executiu, d'acord amb l'article 2 de l'Ordre ECO/221/2023, de 26 de setembre.
  • Modifica i elimina part del text de l'ajornament de l'article 73 de la Llei 19/2010, sobre l'impost de successions i donacions, atès que des del 18 de març del 2023 el termini de dos anys ja no es limita a un període concret.

La nova Instrucció s'aplica a partir del 23 d'octubre del 2023.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13561 {"title":"Publicació de la Instrucció 1\/2023, sobre la tramitació de les sol·licituds d'ajornament o fraccionament de pagament","published_date":"2023-10-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13561"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-25/13561-publicacio-instruccio-1-2023-tramitacio-sol-licituds-ajornament-fraccionament-pagament https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.