Els Agents Rurals denuncien per un delicte contra la fauna dos homes que capturaven aus amb xarxa japonesa a Lleida

La captura d'ocells amb xarxa japonesa està prohibida en ser un mètode massiu i no selectiuEls furtius utilitzaven un reclam electrònic per a la reproducció del cant de la cadernera, pràctica també prohibida

El Cos d'Agents Rurals ha denunciat per un delicte contra la fauna dos presumptes furtius per la instal·lació d'una xarxa japonesa per capturar aus a la partida camí de Corbins, en el terme municipal de Lleida.


Imagen del artículo Els Agents Rurals denuncien per un delicte contra la fauna dos homes que capturaven aus amb xarxa japonesa a Lleida


Els agents van interceptar els dos homes in fraganti a pocs metres d´una xarxa japonesa quan es trobaven a l'espera de capturar ocells per aquest sistema prohibit.

A més, a peu de la xarxa també hi tenien un telèfon mòbil que reproduïa el cant de la cadernera (Carduelis carduelis). La reproducció electrònica de sons per atreure fringíl·lids també és una pràctica prohibida.

L´article 336 del Codi Penal determina que les xarxes japoneses son arts de caça il·legals en ser sistemes de caça massius i no selectius i el seu us és un delicte penal contra la flora i la fauna.

Les dues persones han estat denunciades penalment i la xarxa ha quedat a disposició de l´Autoritat Judicial. L'operació ha estat duta a terme per efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d'Agents Rurals.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13550 {"title":"Els Agents Rurals denuncien per un delicte contra la fauna dos homes que capturaven aus amb xarxa japonesa a Lleida","published_date":"2023-10-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/25\/15\/53\/8cfd6f15-3b53-410e-bf6d-3e7cfaf47f1d.jpg","id":"13550"} catalunya Agents Rurals,Elisenda Pérez Esteve https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-25/13550-agents-rurals-denuncien-delicte-fauna-dos-homes-capturaven-aus-xarxa-japonesa-lleida https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.