El 080 Reborn 2023 reivindica la reutilització del denim amb un format innovador

Imagen del artículo El 080 Reborn 2023 reivindica la reutilització del denim amb un format innovador

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• Una obra immersiva digital, combinada amb una performance-desfilada han constituït el 080 Reborn d'enguany • L'esdeveniment ha estat protagonitzat per peces creades a partir de teixit texà reutilitzat i reciclat

El 080 Reborn ha marcat aquest dimarts el tret de sortida per a la 32° edició del 080 Barcelona Fashion, que se celebra el 24 fins al 27 d'octubre al Recinte Modernista de Sant Pau.

Sota el nom de 080 Reborn, es vol donar visibilitat i promoure la reutilització i el reciclatge en l'àmbit de la moda. Si el primer 080 Reborn va impactar amb una col·lecció creada amb roba 100% recuperada de botigues de segona mà i plantes de classificació de residus, en aquesta edició es reinventa tant en contingut com en format sota els pilars del reciclatge i upcycling.

080 Reborn va més enllà de la presentació física, proposant un concepte innovador que integra moda, sostenibilitat i innovació tecnològica. Ha presentat una col·lecció, basada en el denim, creada i conceptualitzada pels estilistes Fermin&Gilles, amb peces i teixits procedents de gestors de residus i establiments de segona mà com Bogo Vintage, Humana i Casa Gralla, i les entitats Fundació Formació i Treball i Solidança. Més enllà de la presentació física del 080 Reborn, el públic visitant pot gaudir d'una experiència immersiva digital de la mà d'Andrei Warren, director creatiu de Misato Kindness, a l'Open Area, al llarg dels quatre dies del 080 Barcelona Fashion.

080 Reborn està impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC); l'espai d'innovació de Girbau LAB i la marca de sabatilles esportives veganes Vegtus.

L'acció s'emmarca en el Pacte per la Moda Circular que promou un acord voluntari per transformar el sector tèxtil cap a un model circular: incrementant la durabilitat dels productes i el percentatge de material reutilitzat incorporat als teixits; reduint i eliminant l'ús de materials nocius; augmentant la reutilització amb la implementació de nous models de negoci i implementant estratègies de producció més netes i eficients.

 

Inauguració amb valors de sostenibilitat

Just abans de la 080 Reborn, l director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén, i la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Agnès Russiñol i Amat, han donat aquest dimarts el tret de sortida oficial a la 32a edició del 080 Barcelona Fashion.

Amat ha subratllat que 080 Barcelona Fashion és un espai clau des d'on "potenciar la moda circular i ara també volem que serveixi per donar visibilitat al reciclatge i l'upcycling en l'àmbit de la moda amb l'objectiu de sensibilitzar i promoure'n l'ús".

La 32 edició del 080 Barcelona Fashion continua reivindicant la internacionalització, la diversitat i la tecnologia i posa, novament, l'accent en la sostenibilitat, la circularitat i la creativitat.  Per aconseguir aquest compromís s'estableix un diàleg permanent amb les dissenyadores, dissenyadors i marques de moda. Les col·leccions que es mostraran a les diferents edicions del 080 incorporen cada vegada en major grau aquesta perspectiva: teixits reciclats, sostenibles i col·leccions atemporals són només alguns exemples del que es podrà veure en les propostes creatives de l'edició d'enguany.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13547 {"title":"El 080 Reborn 2023 reivindica la reutilització del denim amb un format innovador","published_date":"2023-10-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/residus.gencat.cat\/web\/.content\/home\/actualitat\/2023\/10-25_080_Reborn_2023\/ac_080_Reborn_2023.jpg_1361904746.jpg","id":"13547"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-25/13547-080-reborn-2023-reivindica-reutilitzacio-denim-format-innovador https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.