President Aragonès: "Perquè el país pugui mirar endavant calen millores en el benestar de la ciutadania"

El cap de l'Executiu ha exigit la col·laboració de l'Estat per resoldre l'espionatge amb Pegasus

Imagen del artículo President Aragonès: Perquè el país pugui mirar endavant calen millores en el benestar de la ciutadania

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat avui en la sessió de control al Parlament que "perquè el país pugui mirar endavant calen millores en el benestar dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya". "Cal resoldre el traspàs de rodalies i necessitem els recursos per complir amb els mandats d'aquest Parlament", ha manifestat, de la mateixa manera que ha reclamat "acabar amb aquest dèficit fiscal que ofega les finances de la Generalitat i tambéles oportunitats de la ciutadania".

En paral·lel aquestes demandes al govern espanyol, el cap de l'Executiu ha tornat a reivindicar l'amnistia i ha subratllat que "no s'entendria que no poguéssim avançar en l'actual conjuntura perquè l'amnistia sigui una realitat el més aviat possible". Una mesura per avançar en la resolució del conflicte polític que ha insistit que ha de servir perquè "la ciutadania es pugui expressar" i "puguem acordar entre tots les regles del joc democràtic".


Cas Pegasus

Respecte a la investigació del cas d'espionatge amb el programari Pegasus, Aragonès ha recordat que "hi ha un compromís públic del govern de l'estat" de procedir a l'aixecament del secret de sumari en cas que ho sol·liciti un jutge. "Jo no espero cap altra cosa que el Consell de Ministres col·labori amb la justícia i, per tant, col·labori amb aquest procediment judicial. No s'entendria una altra cosa", ha reblat.

El president ha manifestat la seva "satisfacció" pel fet que s'hagi acceptat a tràmit i s'hagin impulsat diligències al voltant de la querella que va presentar el juliol de 2022. "No ha estat fins a l'octubre del 2023 en què s'han iniciat les primeres investigacions. És una lentitud injustificable quan es tracta d'una clara vulneració de drets fonamentals", ha lamentat.


Bones dades econòmiques

En un altre moment de la sessió de control, el cap de l'Executiu ha volgut posar en valor les dades econòmiques que avalen la política econòmica del Govern, que s'ha significat "per la reindustrialització". "Tenim un Pacte Nacional per la Indústria que no són només noves paraules, sinó que són recursos en el pressupost i inversions", ha insistit.

Així, ha posat de relleu el "grau d'obertura de l'economia catalana", amb unes exportacions que representen gairebé el 27% del total estatal, i ha recordat que "estem en un nivell d'atur del 8,4%, el més baix en 15 anys". "Hi ha molt bones notícies i crec que les hem de saber reconèixer", ha reblat.

En aquest sentit, ha demanat al cap de l'oposició que contribueixi a defensar Catalunya "per davant d'equilibris partidistes de l'Estat. "Entre els interessos de Catalunya i l'interès que pugui tenir l'inquilí que hi hagi a la Moncloa, prioritzin Catalunya, com hem de fer en Rodalies, en dèficit fiscal i en defensa de les nostres competències en matèria de salut i d'habitatge", li ha demanat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13542 {"title":"President Aragonès: \"Perquè el país pugui mirar endavant calen millores en el benestar de la ciutadania\"","published_date":"2023-10-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/25\/12\/38\/cb0ac324-679c-462c-bb4e-e97bccd52038.jpg","id":"13542"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-25/13542-president-aragones-perque-pais-pugui-mirar-endavant-calen-millores-benestar-ciutadania https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.