Les oficines d'ACCIÓ al món donen suport a 26.000 projectes d'internacionalització d'empreses catalanes en els darrers 35 anys

Imagen del artículo Les oficines d'ACCIÓ al món donen suport a 26.000 projectes d'internacionalització d'empreses catalanes en els darrers 35 anys

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  • Les primeres oficines d'ACCIÓ a l'estranger es van obrir l'any 1988 a Tòquio, Hong Kong, Milà i Nova York
  • Els serveis més demanats per les empreses catalanes a les oficines són la cerca de distribuïdors o clients estrangers, la cerca de socis i l'organització de missions empresarials per fer prospecció de mercats

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest dimarts que les Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ al món han donat suport a 26.000 projectes d'internacionalització d'empreses catalanes en els darrers 35 anys, quan es van obrir les primeres oficines a l'estranger. Es tracta del principal instrument de promoció econòmica exterior del Govern per impulsar les exportacions, l'obertura de filials a l'exterior, la innovació internacional i la captació d'inversió estrangera a Catalunya.

El cap de l'executiu ho ha donat a conèixer en el marc d'una reunió de treball al Palau de la Generalitat assegurant que "les oficines d'ACCIÓ al món són un "col·laborador indispensable de la internacionalització de l'economia catalana". Aragonés ha estat acompanyat del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió,  la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la de Cultura, Natàlia Garriga. A la trobada també hi han participat els directors de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ i els delegats del Govern a l'exterior.

El Govern va obrir les primeres oficines d'ACCIÓ a l'estranger l'any 1988 a Tòquio, Hong Kong, Milà i Nova York, mentre que la darrera va ser la posada en marxa a Austin el 2020. Els serveis més demanats per les empreses catalanes a les oficines són la cerca de distribuïdors o clients estrangers, la cerca de socis i l'organització de missions empresarials per fer prospecció de mercats. Sectorialment, tot i que està molt diversificat, es treballen principalment projectes d'empreses catalanes d'alimentació, TIC i digitalització de la indústria.

Més exportacions i més talent

La xarxa d'Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions és un actiu fonamental per a la internacionalització de les empreses catalanes. De fet, des de l'any 1995, el primer de la sèrie històrica, les exportacions catalanes s'han multiplicat per 5,3 fins assolir els 94.926,7 milions d'euros el 2022. És un creixement superior al de la mitjana de les exportacions mundials, que s'han multiplicat per 4,8 en el mateix període.

A banda de donar suport a l'empresa catalana per augmentar les seves vendes i presència a l'exterior, per captar inversió estrangera i per fomentar dinàmiques d'innovació internacional, les Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ també s'han consolidat com un fort catalitzador de talent. Més de 650 joves han participat al programa de beques per fer estades professionals a les oficines a l'exterior, fet que els ha permès formar-se en l'àmbit del comerç internacional i la gestió empresarial internacional i, alhora, han dotat de talent les empreses per ser més competitives en el seus processos d'expansió internacional.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13536 {"title":"Les oficines d'ACCIÓ al món donen suport a 26.000 projectes d'internacionalització d'empreses catalanes en els darrers 35 anys","published_date":"2023-10-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/www.accio.gencat.cat\/.content\/actualitat\/imatges\/2023\/ACCIO-35-anys-oficines?__scale=w:1600,h:900,t:4","id":"13536"} catalunya Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-24/13536-oficines-accio-mon-donen-suport-26-000-projectes-internacionalitzacio-empreses-catalanes-darrers-35-anys https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.