El Departament de Drets Socials presenta a Tarragona la campanya 'Acollir és fer família'

El director de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció ha intervingut a l'acte que també ha comptat amb la presència de famílies acollidores

Imagen del artículo El Departament de Drets Socials presenta a Tarragona la campanya 'Acollir és fer família'

El Departament de Drets Socials ha presentat aquest dimarts a la tarda a Tarragona la campanya Acollir és fer família que té per objectiu aconseguir més famílies d'acollida. L'acte ha comptat amb la presència del director de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA), Josep Maria Forné, i diversos testimonis que han explicat la seva experiència al voltant de l'acolliment.

En el transcurs de l'acte, el director de l'ICAA ha explicat fan falta més famílies acollidores per aportar un entorn familiar a infants i joves que han viscut situacions complicades. Josep Maria Forné ha agraït la presència dels testimonis que han assistit a l'acte per contribuir a sensibilitzar a la ciutadania amb els seus exemples.

A l'acte també hi ha intervingut diversos testimonis que han explicat la seva experiència com a família acollidora com la Paqui que, juntament amb la seva família, acullen infants des de 2003. "És una experiència que al començament fa por, però molt bonica", apuntava, alhora que afegia que l'acolliment ha fet créixer els seu fills biològics. Per la seva part, en Javi i l'Anna, han explicat que acollir és una oportunitat en molts sentits: per una banda per, en el seu cas, el jove acollit, i per l'altra per a ells. "Aprens valors que no tenies", apuntaven.

Imagen del artículo El Departament de Drets Socials presenta a Tarragona la campanya 'Acollir és fer família'

També la família d'en Joan i la Carme que tenen dos acolliments en curs, un des de fa 12 anys i un altre d'un infant provinent d'Ucraïna. En el transcurs de la seva intervenció, han explicat que segurament el motiu més profund que els ha aportat a acollir és ajudar a una persona i que aquesta pugui, el dia de demà, ajudar als altres.

També ha explicat la seva experiència en Cristian, que va ser acollit quan era petit juntament amb la seva germana, que ha volgut posar en valor "l'entorn de pau, l'espai segur, de confiança i d'amor" que va els hi va donar la seva família d'acollida.

Al Camp de Tarragona, hi ha actualment 42 infants acollits en 38 famílies acollidores i 8 infants en 8 famílies que participen en el programa de famílies col·laboradores de caps de setmana i vacances, amb dades del mes de setembre de 2023.

L'acolliment en família aliena és una de les formes d'ajut i protecció als infants i adolescents que es troben en una situació familiar que fa que hagin de viure fora de la seva família d'origen. És una mesura alternativa als centres d'acollida que pretén oferir als infants el millor entorn possible fins que la seva família resolgui els problemes que li impedeixen d'ocupar-se'n. Es tracta d'un gest altruista que proporciona un entorn d'estimació, tendresa, comprensió, atenció i dedicació a un infant que ho necessita durant un temps determinat.

Imagen del artículo El Departament de Drets Socials presenta a Tarragona la campanya 'Acollir és fer família'

A l'acte de Tarragona, conduït per l'escriptora Estel Solé, el seguiran els actes de presentació de la campanya que s'aniran fent arreu del país durant aquesta tardor a Girona (25 d'octubre), el Vendrell (7 de novembre), Lleida (14 de novembre), la Seu d'Urgell (21 de novembre), Amposta (28 de novembre) i Manresa (12 de desembre).

Per a més informació: acolliment.gencat.cat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13533 {"title":"El Departament de Drets Socials presenta a Tarragona la campanya 'Acollir és fer família'","published_date":"2023-10-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/24\/20\/16\/7f590d84-96e6-4047-92af-f48d2f9415a9.jpg","id":"13533"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-24/13533-departament-drets-socials-presenta-tarragona-campanya-acollir-fer-familia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.