President Aragonès: "Apostar per la cultura és apostar per la llibertat"

●El cap de l'Executiu ha inaugurat aquest migdia a Barcelona el Museu de l'Art Prohibit, el primer al món que exposa obres que han estat censurades, prohibides o retirades d'exhibició

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquest migdia, durant la inauguració del Museu de l'Art Prohibit, "el poder transformador extraordinari" que té la cultura, i ha assegurat que "avui apostar per la cultura és apostar per la llibertat".

Ubicat a la casa Garriga Nogués de Barcelona, el Museu de l'Art Prohibit és el primer museu del món dedicat a exposar obres d'art que han estat censurades, prohibides o retirades d'exhibició. L'espai reuneix més de 200 obres, entre pintures, escultures, instal·lacions, audiovisuals, gravats i fotografies, creades per artistes de prestigi internacional, la majoria durant la segona meitat dels segles XX i XXI.

Imagen del artículo President Aragonès: Apostar per la cultura és apostar per la llibertat

Aragonès ha afirmat que, "si en algun lloc del món tenia sentit que hi hagués l'únic museu dedicat a la censura i a l'art prohibit, és a Catalunya i a Barcelona". Un país i una ciutat, ha reivindicat, que "han estat sempre baluards de la defensa de la llibertat d'expressió, de la llibertat creativa, de pensament i cultural".

Després de visitar algunes de les peces exposades, el cap de l'Executiu ha destacat que el museu és "un crit a favor de la llibertat" i ha felicitat l'empresari Tatxo Benet, impulsor del museu, per tirar endavant un projecte que "ens interpel·la a tots", especialment pel que fa als "límits de la llibertat d'expressió".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13528 {"title":"President Aragonès: \"Apostar per la cultura és apostar per la llibertat\"","published_date":"2023-10-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/24\/15\/21\/aa3d9d26-e352-47dd-be86-88d6ceacb0e5.jpg","id":"13528"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-24/13528-president-aragones-apostar-cultura-apostar-llibertat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.