El Govern dona llum verda al programa temporal del Pla de millora de les biblioteques escolars

Imagen del artículo El Govern dona llum verda al programa temporal del Pla de millora de les biblioteques escolars

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'objectiu és reactivar les biblioteques escolars i incrementar els nivells de comprensió lectora de l'alumnat

El Govern ha aprovat el programa temporal del Pla de millora de les biblioteques escolars (PLAMIB) de Catalunya, amb l'objectiu de reactivar les biblioteques escolars i incrementar alhora els nivells de comprensió lectora de l'alumnat. És una de les mesures que s'emmarca en el Pla nacional del llibre i la lectura dels Departaments de Cultura i d'Educació per fomentar l'hàbit lector i la lectura en català, aprovat pel Govern el passat mes de juliol.

El Pla, que s'inicia aquest curs escolar, tindrà una durada de tres anys, fins al curs 2025-2026. Comença de forma pilot en 50 centres educatius (35 de públics i 15 de concertats) i s'ampliarà progressivament fins a 400 centres més en centres públics i concertats.

Una altra de les línies de treball del PLAIM se centra en l'orientació als centres per a la millora de la comprensió lectora del seu alumnat. Cal tenir en compte que els darrers estudis, com ara l'Estudi Internacional de Progrés en Comprensió Lectora (PIRLS, 2021) assenyalen un descens de la competència lectora i alerten sobre les conseqüències que aquesta davallada pot tenir en el procés educatiu de l'alumnat. Amb l'objectiu de revertir aquesta situació, cada curs escolar el Departament d'Educació acompanyarà 200 centres a través de xarxes territorials, que els orientaran en les necessitats en matèria de comprensió lectora. Al mateix temps, oferirà al conjunt de centres materials, formacions i altres recursos centrats en la millora de la comprensió lectora.

La finalitat del PLAMIB és actualitzar el model de biblioteca escolar per tal que doni resposta al projecte educatiu de centre; augmentar el nombre de biblioteques que apliquin aquest model i impulsar la lectura i la millora els nivells de comprensió lectora en el conjunt del sistema educatiu.

El Pla preveu la dotació d'un equip de sis persones diplomades en biblioteconomia i dues persones tècniques docents, que donaran suport intensiu tant als 50 centres del pla pilot de biblioteques com als 200 centres per a la millora de la comprensió lectora.

La implantació del nou programa implicarà, per exemple, acompanyar els centres educatius a actualitzar els fons de lectura i a disposar d'un programari de gestió de biblioteca compatible amb les biblioteques públiques, i crear xarxes territorials de foment de les biblioteques escolars i de millora de la comprensió lectora per tal de compartir experiències i accions.

L'objectiu final de la iniciativa és incrementar el percentatge de centres educatius amb biblioteques escolars actives i millorar els resultats globals de comprensió lectora.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13517 {"title":"El Govern dona llum verda al programa temporal del Pla de millora de les biblioteques escolars","published_date":"2023-10-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/24\/12\/08\/5ce0d2a2-7846-4f87-9b3b-d99bf0f39a2b.jpg","id":"13517"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-24/13517-govern-dona-llum-verda-programa-temporal-pla-millora-biblioteques-escolars https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.