Arrenquen les primeres activitats formatives a la xarxa de delegats i delegades de protecció de dades de Catalunya

Imagen del artículo Arrenquen les primeres activitats formatives a la xarxa de delegats i delegades de protecció de dades de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Comencen les primeres activitats formatives i d'intercanvi a "DPD en xarxa", la primera comunitat d'aprenentatge i col·laboració de delegats i delegades de protecció de dades (DPD) de Catalunya, impulsada per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT).

El primer seminari en línia dins la plataforma l'impartirà el delegat de protecció de dades i professor titular de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant, Rubén Martínez, el proper 31 d'octubre, a les 12 hores. Tractarà sobre les implicacions en matèria de privacitat del nou Reglament europeu de governança de dades, que va entrar en vigor el passat 24 de setembre i que comprèn l'intercanvi segur i ampli de dades de certes categories del sector públic. La sessió servirà per reflexionar sobre la dada com a nou actiu del mercat europeu i, en concret, per parlar sobre les condicions per reutilitzar determinades dades protegides del sector públic i les regles que permeten establir i desenvolupar condicions favorables per a l'intercanvi de dades i per a la cessió desinteressada de dades.

A més, el 21 de novembre a les 12 hores el cap de l'Assessoria Jurídica de l'APDCAT, Xavier Urios, impartirà el segon seminari, aquest cop amb l'objectiu d'aprofundir en els tractaments de dades personals en l'àmbit policial i judicial, regulats per la Llei orgànica 7/2021, de 26 de maig, que va establir un nou marc per a la protecció de dades personals tractades amb finalitats de prevenció, detecció, investigació i enjudiciament d'infraccions penals i d'execució de sancions penals. El seminari servirà per definir els tractaments de dades personals amb aquestes finalitats, els principis aplicables, les obligacions del responsable, els drets de les persones i les restriccions, les autoritats i el règim sancionador i, finalment, la videovigilància per part de les forces i cossos de seguretat.

Així mateix, el 19 de desembre a les 12 hores, la coordinadora d'Auditories i de Gestió de Notificacions de Violacions de Seguretat (NVS) de l'APDCAT, Olga Rierola, impartirà un altre seminari en línia per aprofundir sobre què són les NVS, a qui, quan i com cal notificar-les i, a partir d'exemples, aprendre a avaluar-ne el risc i saber què cal fer per complir la normativa.

Per participar en aquestes activitats, cal ser membre de la comunitat 'DPD en xarxa' i estar-hi degudament inscrit. La xarxa, que des que es va presentar el passat mes de juliol ja compta amb més d'un centenar de membres, neix amb l'objectiu de contribuir a estendre la cultura de la privacitat a Catalunya, la conscienciació i la formació, de la mà de les persones representants de les organitzacions públiques catalanes que vetllen per garantir el compliment d'aquesta normativa. Es tracta de la primera plataforma d'aquestes característiques a Catalunya, creada per afavorir la cooperació entre DPD i compartir coneixements i expertesa.

Garants de la privacitat

La nova plataforma "DPD en xarxa" està oberta als DPD de les més de 1.700 entitats que formen part de l'àmbit d'actuació de l'APDCAT, que comprèn administracions públiques com ara la Generalitat, ajuntaments, universitats públiques i privades i col·legis professionals, entre d'altres organitzacions. També està oberta als DPD de les entitats públiques i privades que presten serveis al sector públic català, com a encarregades del tractament.

D'acord amb el Reglament general de protecció de dades, la figura del delegat de protecció de dades és obligada a les institucions públiques i en algunes de privades, segons les seves característiques. El DPD és un garant de la privacitat a les organitzacions, ja que vetlla perquè l'entitat que l'ha designat compleixi la normativa de protecció de dades, i ho fa amb autonomia i independència. També assessora la direcció i el personal en aquesta matèria, i atén les peticions de la ciutadania sobre els drets que té en relació amb les seves dades personals que tracta l'organització.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13514 {"title":"Arrenquen les primeres activitats formatives a la xarxa de delegats i delegades de protecció de dades de Catalunya","published_date":"2023-10-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/apdcat.gencat.cat\/web\/.content\/04-actualitat\/noticies\/imatges\/DPD_enxarxab.jpg_1909735862.jpg","id":"13514"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-24/13514-arrenquen-primeres-activitats-formatives-xarxa-delegats-delegades-proteccio-dades-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.