Els Mossos detenen un home relacionat amb 21 robatoris en diferents establiments comercials de Barcelona que acumula prop de 70 antecedents policials

Imagen del artículo Els Mossos detenen un home  relacionat amb 21 robatoris en diferents establiments comercials de Barcelona que acumula prop de 70 antecedents policials

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El detingut actuava principalment al districte de Ciutat Vella, on va cometre disset dels robatorisAdaptava la seva metodologia delictiva en funció del lloc on robavaForçava els accessos en establiments com hotels, restaurants o farmàcies i accedia a les àrees privades fins que trobava objectes o dinersEl detingut acumula 68 antecedents, 52 per fets patrimonials, 30 dels quals comesos l'últim any

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat de Investigació de la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona van detenir el 2 d'octubre un home relacionat amb 21 robatoris amb força comesos principalment en hotels, restaurants, farmàcies i també en algun domicili, entre els mesos de juny i setembre d'enguany. L'home actuava sobretot a la zona de Ciutat Vella i l'Eixample.

El lladre actuava seguint un mateix patró: mirava de passar desapercebut entre la gent quan accedia als establiments, s'assegurava que ningú el vigilava i aleshores forçava portes secundàries per accedir a zones privades o reservades. Un cop a l'interior, recorria la zona amb l'objectiu de trobar objectes de valor i diners.

En el cas d'establiments que estaven tancats al públic la mecànica era la mateixa: forçava les portes corredisses, trencava cadenats, persianes o panys i forçava la caixa enregistradora.

En ocasions aprofitava per accedir a l'interior dels establiments i agafar claus, mentre els treballadors atenien els clients. Les utilitzava per obrir caixes fortes o bé el propi establiment mentre romania tancat al públic, sense aixecar sospites.

Quan el lladre accedia a l'interior de pisos o habitacions d'hotels, variava la metodologia: escalava la façana o saltava d'un edifici a l'altre a través de zones comunitàries. Un cop a les terrasses forçava les portes corredisses i accedia a l'interior. Cal destacar que en dos dels robatoris va ser sorprès pels residents i va haver de fugir.

Acostumava a robar aparells electrònics com telèfons mòbils, càmeres de vídeo o fotogràfiques, tauletes electròniques, ordinadors portàtils, rellotges de luxe, bosses de mà o qualsevol objecte de valor i diners.

Arran de la investigació van poder identificar i relacionar el lladre amb 21 robatoris majoritàriament comesos al districte de Ciutat Vella, quatre dels quals comesos a l'Eixample. La relació d'establiments és de set hotels, quatre restaurants i cafeteries, sis supermercats/ comerços, una farmàcia i tres pisos.

El 2 d'octubre es va detenir el presumpte autor dels fets i va passar a disposició judicial el dia 4 d'octubre davant del jutjat d'instrucció núm.6 de Barcelona.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 21 d'octubre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13490 {"title":"Els Mossos detenen un home relacionat amb 21 robatoris en diferents establiments comercials de Barcelona que acumula prop de 70 antecedents policials","published_date":"2023-10-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/21\/09\/21\/03ee8592-1f3a-44e9-9071-f79d6393ea0a.jpg","id":"13490"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-21/13490-mossos-detenen-home-relacionat-21-robatoris-diferents-establiments-comercials-barcelona-acumula-prop-70-antecedents-policials https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.