El president Aragonès continua reforçant la col·laboració de Catalunya amb la Comissió Europea

El cap de l'Executiu s'ha reunit aquest dijous amb el comissari europeu de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit, per tractar qüestions com les polítiques socials, la lluita contra la desigualtat i la reindustrialitzacióAhir, dimecres, el president es va reunir amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, amb qui va abordar el cas de ciberespionatge amb el programa Pegasus i l'oficialitat del català a la Unió Europea

Imagen del artículo El president Aragonès continua reforçant la col·laboració de Catalunya amb la Comissió Europea

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, s'ha reunit aquest dimecres i dijous amb els comissaris europeus de Justícia, Didier Reynders, i de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit, per continuar reforçant la col·laboració entre el Govern de Catalunya amb la Comissió Europea.

Aquest dijous, el cap de l'Executiu ha rebut al Palau de la Generalitat al comissari europeu de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmit, amb qui ha abordat qüestions relacionades amb les polítiques socials i la lluita contra les desigualtats.

En la trobada, el cap de l'Executiu ha explicat algunes de les iniciatives que impulsa el Govern de la Generalitat per afrontar la transformació social i el repte demogràfic. A l'hora, ha refermat el compromís del Govern amb el Pilar Europeu de Drets Socials, que estableix una sèrie de principis i accions per avançar cap a una Europa social forta, justa, inclusiva i amb igualtat d'oportunitats.

Pel Govern, és fonamental la cooperació de les institucions europees amb governs com el de Catalunya en l'aplicació i desenvolupament de les polítiques socials. La Generalitat té competències en qüestions com educació, salut, drets socials, infància, habitatge o polítiques actives d'ocupació, entre d'altres, i per tant, és un actor clau per garantir l'efectivitat de les iniciatives que es duen a terme en aquests àmbits.

A més, el president ha exposar l'estratègia de reindustrialització que està duent a terme el Govern, posant en valor el Pacte Nacional per la Indústria acordat amb tots els sectors i agents socials del país, i l'oportunitat que suposen els fons europeus per la creació de llocs de treball amb condicions justes.

Reunió amb el comissari de Justícia

Ahir, dimecres, el president es va reunir amb el comissari de Justícia, Didier Reynders. Aragonès i el responsable europeu de Justícia ja s'havien reunit fa un any a Brussel·les per abordar el problema de la ciberseguretat i l'espionatge amb el programa Pegasus. I en la trobada d'aquest dimecres van tornar a parlar sobre aquesta qüestió i el president li va explicar les novetats judicials del cas, com l'admissió a tràmit de la querella que va presentar Aragonès i l'inici de les investigacions per part del jutge.

El president li va traslladar la disposició del Govern de la Generalitat a col·laborar per eradicar aquestes pràctiques i va defensar la necessitat que els governs i les institucions europees cooperin per protegir els drets fonamentals de la ciutadania davant el ciberespionatge.

A més, durant la reunió van parlar sobre l'oficialitat del català a la Unió Europea.


Relació amb la Comissió Europea

Imagen del artículo El president Aragonès continua reforçant la col·laboració de Catalunya amb la Comissió Europea

Aquestes trobades formen part de la normalització de les relacions institucionals entre el Govern de Catalunya i les institucions europees.

Des de l'inici de la legislatura, una de les prioritats de l'acció exterior del president ha estat la represa de les trobades i la col·laboració amb la Comissió Europea. L'any passat ja va rebre al Palau de la Generalitat al vicepresident de la Comissió, Margaritis Schinas, i es va reunir a Brussel·les amb el comissari Reynders i amb el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton.

A més, es va trobar amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en un acte a Barcelona.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13469 {"title":"El president Aragonès continua reforçant la col·laboració de Catalunya amb la Comissió Europea","published_date":"2023-10-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/19\/20\/53\/64222c3f-7d29-4bc2-95b9-9ba9383caa20.jpeg","id":"13469"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-19/13469-president-aragones-continua-reforcant-col-laboracio-catalunya-comissio-europea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.