El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials destaca "la bona resposta dels programes de formació del SOC" en la seva visita a Barcelona

Imagen del artículo El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials destaca la bona resposta dels programes de formació del SOC en la seva visita a Barcelona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Nicolas Schmit participa aquests dies a Barcelona en diverses activitats en el marc de l'Any Europeu de les Competències

El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials, Nicolas Schmit, ha estat aquest migdia al Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) de Sant Feliu de Llobregat i ha destacat "la bona resposta dels programes de formació del SOC. Els fons europeus estan molt ben invertits". Schmit ha visitat aquest equipament acompanyat del subdirector d'Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Miquel Carrión, i el director del CIFO de Sant Feliu, Juan Carlos Gemes. El comissari ha rebut informació sobre la tasca formativa dels CIFO, ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha visitat alguns dels cursos que s'hi imparteixen.

Durant la seva visita, Schmit ha destacat que la formació que desenvolupa el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya al CIFO de Sant Feliu s'ajusta als objectius fixats per la Comissió en matèria de formació. El comissari també ha coincidit en la necessitat de treballar de manera molt intensa amb la població major de 45 anys, un plantejament compartit pel SOC amb les polítiques d'ocupació destinades a aquestes persones.

Paral·lelament, el comissari ha considerat òptima la tasca als CIFO en formació i millora de les competències per facilitar que els ciutadans puguin trobar feina o trobar-ne una millor. Schmit també ha destacat com un element molt positiu que la formació que ofereixen els CIFO respongui a les necessitats del teixit productiu i es programi a partir del diàleg i en col·laboració estreta amb els agents socials i les empreses.

Rerefons

El comissari d'Ocupació i Drets Socials de la Unió Europea és a Catalunya per participar en diverses activitats relatives a la commemoració de l'Any Europeu de les Competències. Nicolas Schmit ha volgut conèixer de primera mà durant la seva estada algun projecte finançat gràcies als Fons Socials Europeus (FSE), entre els quals es troba la programació dels CIFO. L'any passat, als vuit centres d'innovació i formació ocupacional de Catalunya van formar-se més de 1.400 persones, moltes de les quals (31%) tenen estudis superiors.

Els Centres d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) són centres de titularitat pública que formen part de la xarxa del SOC. N'hi ha vuit arreu de Catalunya i ofereixen formació en diferents àmbits. El CIFO de Sant Feliu està especialitzat en fabricació mecànica i és centre referent a nivell estatal en l'àrea d'Operacions Mecàniques. Els àmbits de disseny i prototipatge industrial, mecanització, soldadura, electricitat, automatització i robòtica formen l'eix de la programació formativa d'aquest centre.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13467 {"title":"El comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials destaca \"la bona resposta dels programes de formació del SOC\" en la seva visita a Barcelona","published_date":"2023-10-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/19\/16\/48\/4452b4fa-f00a-4706-8008-b14a7e3b558d.jpg","id":"13467"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-19/13467-comissari-europeu-ocupacio-drets-socials-destaca-bona-resposta-programes-formacio-soc-visita-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.