Dades obertes de l'impost sobre les estades en establiments turístics

19/10/2023

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha publicat en obert les dades de l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), un tribut que grava la capacitat econòmica de les persones físiques que es posa de manifest amb l'estada en els establiments subjectes a l'impost i que també pretén internalitzar les possibles externalitats que el turisme pot causar en les zones d'alta concentració turística.

Aquest és el primer pas d'un projecte de transparència engegat per l'ATC, basat en l'obertura progressiva de les dades tributàries amb transcendència per a la ciutadania. En aquest sentit, cal destacar que les dades obertes són un eix fonamental del govern obert, són essencials per a la transparència de les administracions públiques, ajuden a prendre decisions més eficients, generen valor i fomenten la igualtat d'oportunitats.

El conjunt de dades de l'IEET es pot consultar al Portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya, gestionat per la Direcció General d'Administració Digital, i conté les dades agregades dels ingressos generats per aquest impost des del 2017 fins al 31 de març del 2023 (última autoliquidació presentada).

En concret, conté la informació del nombre d'autoliquidacions presentades i de l'import declarat pel contribuent, distribuït segons la tipologia d'establiment:

  • Alberg de joventut (AJ)
  • Apartament turístic (AT)
  • Càmping (CA)
  • Establiment hoteler (EH)
  • Habitatge d'ús turístic (HT)
  • Turisme rural (TR)
  • Altres tipologies d'establiment (AE)
  • Creuers (CR)

Les dades es faciliten agregades per marca turística, comarca i, properament, pels municipis amb més activitat turística, i es preveu actualitzar-les semestralment.

Per tal de preservar la confidencialitat de la informació tributària que estableix l'article 95 de la Llei 58/2003, general tributària, i el secret estadístic, les dades s'agreguen per les unitats territorials de més volum i els imports es donen arrodonits en milers d'euros.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13454 {"title":"Dades obertes de l'impost sobre les estades en establiments turístics","published_date":"2023-10-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13454"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-19/13454-dades-obertes-impost-estades-establiments-turistics https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.