El Departament de Cultura homenatja els Sèniors Literaris

Una desena d'autors que tenen entre 80 i 90 anys reben el reconeixement per la seva trajectòria literàriaLa consellera Garriga destaca que els escriptors i escriptores homenatjats han estat "una baula imprescindible per a la pervivència de la literatura catalana"

Imagen del artículo El Departament de Cultura homenatja els Sèniors Literaris

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, acompanyada de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Izaskun Arretxe, ha participat avui en la recepció d'homenatge als Sèniors Literaris, escriptors i escriptores que celebren enguany el seu 80è, 85è o 90è aniversari. Amb aquest reconeixement es vol posar de relleu l'aportació que han fet aquests autors, amb la seva obra, al patrimoni tangible i intangible de la cultura catalana.

Els autors i autores que han assistit a l'homenatge són: Joan Adell Álvarez, Josep M. JaumàMusté, Jordi Pàmias, Angelina Vilella Ros, Jesús Bonals Codina, Assumpció Cantalozella Mas, Anton Carrera Busquets, Rosa Delor Muns, Joan Guasp i Jordi Vintró. La trajectòria literària de tots ells és tinguda com a referent i preeminent i el conjunt i envergadura de la seva obra ha merescut el reconeixement social dels lectors.

La consellera de Cultura ha destacat que els escriptors i escriptores homenatjats han esdevingut "una baula imprescindible per a la pervivència de la literatura catalana" i els ha agraït "la gran feina feta al llarg dels anys per la cultura catalana". "En una societat que sovint només es mira el present, no podem oblidar tot el treball, la dedicació i l'ofici dels nostres autors; per això és tan important que rebin aquest reconeixement", ha subratllat. La consellera Garriga també ha destacat que es tracta d'un "reconeixement col·lectiu", atès que hi ha autors que no han pogut assistir a l'acte per diversos motius.

D'altra banda, la directora de la ILC ha destacat que aquests autors són "una peça molt important per a la gran cadena de la literatura catalana que ve des de l'Edat Mitjana i que està absolutament activa entre la gent jove". Arretxe també ha apuntat que cal recordar a tots aquells que ens han precedit perquè "som nans a les espatlles de gegants i els necessitem per veure-hi més lluny".

Amb l'acte d'avui, la ILC dona continuïtat a l'homenatge als escriptors sèniors iniciat l'any 2022.L'esdeveniment, celebrat al Palau Marc, seu del Departament de Cultura, s'emmarca en el programa Sèniors literaris de la ILC. Posteriorment, avui té lloc un segon acte al Palau Moja, on se celebra un homenatge organitzat conjuntament amb l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que porta de nom Lletres i Memòria: nova etapa, i celebra l'entrada de 30 noves autories sèniors a Memoro, el banc de memòria en línia. L'acte compta amb les intervencions de Maria Barbal i Miquel Desclot. Les noves veus a Memoro son de les de Montserrat Gallart, Maria Àngels Viladot, Dolors Udina, Àngels Blasco, Emília Illamola, Miquel Desclot, Mariàngela Vilallonga, Maria Barbal, Gemma Lienas i Margarida Aritzeta, entre altres.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13445 {"title":"El Departament de Cultura homenatja els Sèniors Literaris","published_date":"2023-10-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/18\/18\/04\/4772ff26-ac88-45da-9bfe-88eb7ed1f59c.jpeg","id":"13445"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-18/13445-departament-cultura-homenatja-seniors-literaris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.