Finalitza la prova d'activació de sirenes de risc químic al Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Bages, el Berguedà, la Selva i l'Aran

Imagen del artículo Finalitza la prova d'activació de sirenes de risc químic al Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Bages, el Berguedà, la Selva i l'Aran

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Protecció Civil ha realitzat avui la prova de sirenes de risc químic al Vallès Occidental (meitat est), el Vallès Oriental, el Bages, el Berguedà, la Selva i la Val d'Aran. A les 11.00 h s'han activat les sirenes amb el so d'inici d'alerta (que indica que cal confinar-se) i a les 11.15 h ha sonat el fi d'alerta que indica la fi del confinament. Les 21 sirenes situades en 12 municipis han sonat correctament. El so de les sirenes també s'ha pogut escoltar en algunes zones del terme municipal de 6 municipis propers a les sirenes que s'han activat.

Concretament, els 12 municipis on s'han activat les sirenes són: Castellgalí, Granollers, Gualba, Les, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Polinyà, Puig-Reig, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Vicenç de Castellet i Santa Perpètua de Mogoda.

Les sirenes s'han pogut escoltar també en algunes zones dels termes municipals de Barberà del Vallès, Canovelles, les Franqueses del Vallès, Lliçà de Vall, Montmeló i Vilanova del Vallès, per proximitat.

La prova ha servit per provar per primer cop 5 sirenes instal·lades des del 2020 (la darrera prova va tenir lloc el 2019) en 4 municipis: Parets del Vallès (1), Santa Perpètua de la Mogoda (1) i Polinyà (2) i Montornès del Vallès (1).

En les zones afectades pel so de les sirenes de risc químic activades avui hi viuen (segons el cens), més de 110.000 persones.

També s'ha realitzat un enviament d'una alerta de protecció civil als telèfons mòbils de els zones on es realitzava la prova. L'enviament s'ha realitzat correctament. En el cas del municipi de Les (Aran) l'alerta a telèfons mòbils sembla ser que no ha tingut una bona recepció. Des de Protecció Civil de la Generalitat s'informarà d'aquesta situació a la Dirección General de Protección Civil (Ministerio del Interior), que és qui administra l'eina d'enviaments d'alertes, per tal que esbrini què ha passat amb la recepció.

En aquest simulacre no es requeria dur a terme el confinament tot i que s'animava a tothom que pugui a practicar-lo i recordar el consell bàsic en cas d'accident químic: tancar-se a l'edifici on som o el més proper i tancar portes, finestres i qualsevol ventilació a l'exterior. Uns 4.000 alumnes i professorat de diferents centres escolars han participat activament en la prova practicant el confinament.

Protecció Civil de la Generalitat ha creat una enquesta per valorar l'audició de les sirenes i si s'ha rebut l'alerta al telèfon mòbil a les zones afectades per la prova. Aquesta enquesta es podrà respondre a través de qualsevol telèfon mòbil, és anònima i no recull dades personals però permet saber si les sirenes s'han escoltat i des d'on s'han escoltat. S'han rebut 232 enquestes que indiquen que la majoria de la població ha escoltat correctament les sirenes.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13435 {"title":"Finalitza la prova d'activació de sirenes de risc químic al Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Bages, el Berguedà, la Selva i l'Aran","published_date":"2023-10-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/18\/13\/08\/e199d76a-f2ac-43c3-bf8a-036e571475ae.png","id":"13435"} catalunya Mercè Salvat,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-18/13435-finalitza-prova-activacio-sirenes-risc-quimic-valles-occidental-valles-oriental-bages-bergueda-selva-aran https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.