El Govern es reuneix amb els agents socials i econòmics del país

L'Executiu ha explicat que s'ha acordat abordar en el marc del Consell de Diàleg Social els dos principals temes que actualment preocupen al Govern: el traspàs de Rodalies i el finançament de Catalunya Les conselleres de la Presidència i d'Economia s'han reunit avui al Palau de la Generalitat amb CCOO, UGT, Foment del Treball Nacional i Pimec per analitzar la situació econòmica i social del país

Imagen del artículo El Govern es reuneix amb els agents socials i econòmics del país

El Govern ha acordat amb els agents socials i econòmics abordar en el marc institucional del Consell de Diàleg Social el traspàs de Rodalies i la millora del finançament de Catalunya. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, en la compareixença posterior a la reunió que han mantingut aquest matí al Palau de la Generalitat les conselleres de la Presidència i d'Economia amb CCOO, UGT, Foment del Treball Nacional i Pimec per analitzar la situació econòmica i social del país.

La consellera Vilagrà ha explicat que el Govern ha traslladat als agents econòmics i socials la preocupant situació que es viu a Rodalies. "Hem expressat la indignant situació que viuen milers de persones cada dia. És públic i notori que hi ha unes incidències increïbles. Per exemple, l'any passat van haver-hi 831 incidències que van superar els 100 minuts de retard acumulat; i de gener a agost de 2023 només hi ha hagut 44 dies lliures d'incidències" ha exposat Vilagrà. La titular de Presidència ha recordat que "entre el 2010 i el 2021, el Govern espanyol va pressupostar 7.339milions d'euros per millorar el servei a Catalunya i només han arribat la meitat. I el 2021, només es va executar el 19% del previst, encara més escandalós". Davant d'aquesta situació, el Govern ha reiterat la necessitat del "traspàs integral de les Rodalies: el traspàs de recursos i el d'infraestructures" ha reblat la consellera.

Segons Vilagrà, durant la trobada, l'Executiu també ha expressat la preocupació per "l'asfíxia de les nostres finances". Segons les dades del 2021, les darreres disponibles, el dèficit fiscal ha arribat a un màxim històric de prop de 22.000 milions. La consellera ha explicat que "és l'equivalent a gairebé el 10% del PIB que no torna i que es podria incrementar prop del 50% del pressupost de la Generalitat sense aquest dèficit fiscal". "Ens sembla important abordar aquesta qüestió i ens sembla que hem de pal·liar aquest greuge històric" ha assegurat Vilagrà.

Per últim, durant la reunió també s'ha acordat començar els treballs tècnics per explorar els objectius i les prioritats de cara els pressupostos del 2024. Vilagrà ha explicat que "ens hem ofert fer la mateixa fórmula de l'any passat per pactar els comptes més enllà dels partits polítics i fer un pressupost de país amb agents, que ens sembla que és una bona manera de fer-ho".


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13433 {"title":"El Govern es reuneix amb els agents socials i econòmics del país","published_date":"2023-10-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/18\/13\/21\/526de235-2021-4dda-8160-917439d4dcb5.jpeg","id":"13433"} catalunya Direcció General de Comunicació,Economia i Hisenda https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-18/13433-govern-reuneix-agents-socials-economics-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.