La multinacional xinesa Wanhua, una de les més grans del món de la indústria química, obrirà un centre d'innovació a Catalunya

Imagen del artículo La multinacional xinesa Wanhua, una de les més grans del món de la indústria química, obrirà un centre d'innovació a Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Ho ha anunciat des de la Xina el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, després de reunir-se amb directius de l'empresaEs tracta de la primera inversió al sud d'Europa d'aquesta companyia, un projecte que ha comptat amb el suport del Govern a través d'ACCIÓAmb 10 fàbriques de productes químics per a sectors com l'automoció, l'energia verda, la construcció o l'electrònica, Wanhua compta actualment amb 27.000 treballadors i més de 5.000 patents registrades

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat aquest dimecres des de Yantai (la Xina) que la multinacional xinesa Wanhua obrirà un centre d'innovació a Catalunya. Es tracta d'una de les empreses més grans del món de la indústria química, amb més de 27.000 treballadors arreu del món, que a Europa fins ara només tenia presència a Hongria i la República Txeca. Aquest projecte d'inversió de Wanhua a Catalunya compta amb el suport d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball-.

Ho han anunciat des de la seu central de la companyia xinesa el conseller Torrent després de mantenir una reunió de treball en el marc de la missió institucional que encapçala el conseller a la Xina. El titular d'Empresa i Treball s'ha mostrat "molt orgullós i satisfet amb aquest anunci" i ha destacat que aquesta "és la primera inversió de l'empresa al sud d'Europa i ha triat Catalunya per desenvolupar la seva activitat". El conseller ha afegit que aquesta nova inversió "parla molt bé de l'ecosistema de la indústria química al nostre país" i ha assegurat que "som el hub de la indústria química al Sud d'Europa".

Durant la seva intervenció, el conseller ha explicat que l'objectiu del viatge és precisament "trobar-nos amb empreses que puguin invertir a Catalunya ara o en un futur, enfortir les relacions i buscar oportunitats conjuntes".

En concret, la multinacional xinesa preveu establir un nou centre tècnic i empresarial a Cornellà (Barcelona) a finals de 2023 per donar suport al seu desenvolupament empresarial a Europa. Disposarà d'un laboratori i un espai d'oficines amb l'objectiu de desenvolupar noves solucions tècniques específiques per al mercat europeu que actuarà com una plataforma d'innovació per generar noves idees i tecnologies. A més, actuarà com un pol d'atracció de talent per a la companyia i proporcionarà servei tècnic puntual als clients europeus.

Amb més de 5.000 patents registrades, Wanhua es dedica a la fabricació de productes químics com els poliuretans, els productes químics de rendiment i els materials emergents per a sectors com l'automoció, l'energia verda, la construcció o l'electrònica. Compta amb 10 centres de producció a Yantai, Ningbo, Sichuan, Fujian i Zhuhai i filials als Estats Units, Japó i Brasil, entre d'altres.

De fet, en els darrers cinc anys, la inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d'euros, una inversió que ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d'ACCIÓ a partir de l'fDi Markets del Financial Times. Actualment hi ha 114 filials d'empreses xineses establertes a Catalunya.

Viatge institucional a la Xina

Acompanyat pel director general d'Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i la directora d'ACCIÓ a Hong Kong i Xangai, Madrona Marcet, el conseller d'Empresa i Treball encapçala fins aquest divendres un viatge institucional a la Xina amb l'objectiu de promocionar les oportunitats de negoci que presenta Catalunya, captar nous projectes d'inversió estrangera i estrènyer les relacions comercials entre ambdós territoris.

La missió, que va començar aquest dimecres passat a Hong Kong, ha continuat aquesta setmana a la Xina continental amb visites i reunions a les àrees de Shenzen, Wuhu, Xangai i Yantai. El viatge institucional ha estat organitzat per l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- i ha comptat amb el suport del Consolat General de la Xina a Barcelona.



Segueix-nos a les xarxes

_________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ

Youtube ACCIÓ


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13431 {"title":"La multinacional xinesa Wanhua, una de les més grans del món de la indústria química, obrirà un centre d'innovació a Catalunya","published_date":"2023-10-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/18\/13\/49\/2a16e800-c7cd-4880-ab36-3080277c4c45.jpeg","id":"13431"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-18/13431-multinacional-xinesa-wanhua-mes-grans-mon-industria-quimica-obrira-centre-innovacio-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.