Retirats esquers de pesca abandonats i brossa acumulada de la presa de Cavallers aprofitant el seu baix nivell

Imagen del artículo Retirats esquers de pesca abandonats i brossa acumulada de la presa de Cavallers aprofitant el seu baix nivell

A iniciativa de l'Associació de Pesca Ambiental i amb la coordinació del voluntariat de l'Associació Implica i l'Associació de Pesca Esportiva de la Vall de Boí, el Departament d'Acció Climàtica organitza una jornada per retirar material de pesca i altres residus abandonats a la presa de Cavallers

Hi han participat 30 voluntaris procedents del Club de Pesca Ambiental, Associació de Pesca Esportiva de la Vall de Boí, l'Associació Implica, IES del Pont de Suert i personal de la Generalitat






Una trentena de voluntaris han retirat del fons de la presa de Cavallers 500 metres de fil de pescar, 8 ploms, 3 culleretes, 2 peixos artificials, 1 boia, 1 vinil i 1 canya. A banda d'aquests arts de pesca, també han tret deixalles com ara dues sabates, 15 m de corda, ferralla, fustes, plàstics desfets i ampolles.

Imagen del artículo Retirats esquers de pesca abandonats i brossa acumulada de la presa de Cavallers aprofitant el seu baix nivell

Aquesta actuació sense precedents s'ha pogut dur a terme aprofitant les obres de millora del cabal ecològic de la presa de Cavallers, a l'Alta Ribargorça, que està desenvolupant l'empresa Endesa i que impliquen el manteniment fins a finals d'octubre d'un volum baix d'aigua a la presa. Aquesta situació ha permès organitzar una jornada de voluntariat de neteja i retirada, principalment, de material i esquers de pesca abandonats a la presa.

La presa de Cavallers està ubicada al terme municipal de la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els treballs de millora del cabal ecològic que es van fer durant el mes de setembre són importants per a la conservació dels hàbitats i espècies que viuen aigües avall.

La jornada ha estat una iniciativa del Club de Pesca Ambiental, i tot el voluntariat ha estat organitzat per l'Associació Implica, amb la participació també de voluntaris procedents dels cicles formatius i de natura de l'IES del Pont de Suert.

Cada peça de brossa de pesca trobada ha estat netejada, mesurada, pesada i classificada. La contaminació ambiental per la pèrdua d'aparells de pesca és poc coneguda i la implicació del sector en la neteja és fonamental.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13423 {"title":"Retirats esquers de pesca abandonats i brossa acumulada de la presa de Cavallers aprofitant el seu baix nivell","published_date":"2023-10-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/18\/10\/11\/a4af9abd-2cee-4c53-a5d1-007752a238ad.jpeg","id":"13423"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-18/13423-retirats-esquers-pesca-abandonats-brossa-acumulada-presa-cavallers-aprofitant-seu-baix-nivell https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.