La consellera Garriga assisteix a l'estrena de la sèrie "Això no és Suècia"

Imagen del artículo La consellera Garriga assisteix a l'estrena de la sèrie Això no és Suècia

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La producció, una de les beneficiàries de la nova línia d'ajuts a sèries en català que es va posar en marxa el 2022, inaugura la 10a edició del festival Serielizados"Això no és Suècia" és la primera sèrie de ficció de l'estat espanyol a rebre una certificació "Green Film"

La consellera Garriga assisteix, aquest vespre, a l'estrena mundial de la sèrie Això no és Suècia, que inaugura la desena edició del festival Serielizados. La sèrie és una coproducció internacional de les empreses catalanes Nanouk Films i Funicular Films i la sueca Anagram, que compta amb la participació de 3Cat i RTVE i les televisions públiques STV (Suècia), YLE (Finlàndia) i NDR (Alemanya).

Alhora, Això no és Suècia és d'una de les cinc produccions beneficiàries de la nova línia de subvencions que el Departament de Cultura va posar en marxa el 2022 per a la producció de sèries de producció catalana i en català, l'objectiu de la qual és fomentar la creació audiovisual en la llengua pròpia del país i amb ambició i capacitat de competir en els mercats internacionals. Així, el pressupost de cada sèrie supera els 4 milions d'euros, i van rebre cadascuna 1,5 milions de subvenció. Aquesta línia s'emmarca en la política general del Departament de fomentar l'audiovisual en català, una de les prioritats d'aquesta legislatura que ja està tenint resultats.

Això no és Suècia ens acosta a una família que es trasllada a la serra de Collserola buscant una vida millor per a les seves filles. Però quan una tragèdia sacseja el barri descobriran que potser no han trobat exactament el què cerquen... Codirigida per Mar Coll i Aina Clotet, que encapçala el repartiment amb Marcel Borràs, Això no és Suècia és una comèdia dramàtica sobre les dificultats de la criança. Creada per la pròpia actriu i guionista Aina Clotet juntament amb Valentina Viso i Daniel González, Clotet debutarà a més com a directora anys després del seu curtmetratge Tiger (2016).

La sèrie també és la primera producció de ficció de l'Estat espanyol a rebre una certificació Green Film, que acredita que el rodatge s'ha realitzat complint estrictes criteris de sostenibilitat ambiental i posant en marxa pràctiques respectuoses amb l'entorn. Al llarg del procés de certificació, els productors de la sèrie també han comptat amb el suport del Departament de Cultura. En concret, han disposat de l'acompanyament de la Catalunya Film Commission, que fa anys que treballa per impulsar la sostenibilitat en els rodatges i que recentment ha publicat la Guia per a la incorporació de criteris de sostenibilitat a les filmacions i els rodatges.

A més, Funicular Films va participar en una consultoria de sostenibilitat a través de la línia d'ajuts Consultoria Cultura, i posteriorment van rebre suport de la línia que fomenta el desenvolupament d'actuacions que redueixin l'impacte ambiental i fomentin i millorin l'accessibilitat. Aquest segon ajut, que forma part del paquet de subvencions del Pla C Cultura pel Clima del Departament de Cultura, els va permetre incorporar al rodatge de la sèrie un eco-assistant, realitzar una auditoria per a la verificació del segell Green Film i crear una peça audiovisual curta per explicar-ne l'experiència.


Serielizados, desè aniversari del festival internacional de sèries nascut a Barcelona

L'estrena mundial d'Això no és Suècia es produeix en el marc del festival Serielizados, el festival internacional de sèries que va néixer a Barcelona i que enguany arriba a la seva desena edició plenament consolidat i amb edicions a la ciutat comtal, Madrid i Eivissa i amb una edició digital a Filmin.

En aquesta edició de celebració, el festival té lloc entre el 17 i el 21 d'octubre a Barcelona i posteriorment es desplaça a Madrid, on se celebra entre el 17 i el 29 d'octubre.

A Barcelona el festival combinarà estrenes, projeccions exclusives, xerrades i pòdcasts en directe, amb nombrosos professionals convidats, entre els quals destaca la presència del creador britànic Jesse Armstrong, autor entre altres de la sèrie Succession.

A banda de l'activitat oberta al públic, el Serielizados també inclou diverses activitats d'indústria i ha desenvolupat el Serielizados Kick, una incubadora que proporciona ajuts al desenvolupament de projectes de sèries en Català que enguany arriba a la segona edició. Cada any el Serielizados Kick, que també compta amb el suport del Departament de Cultura, escull vuit projectes que tenen accés a un Talent Campus -un programa de formació i continguts dedicats a donar una visió completa i innovadora del procés de creació, producció i difusió de sèrie un programa de formació i continguts dedicats a donar una visió completa i innovadora del procés decreació, producció i difusió de sèries- i que gaudiran d'una residència creativa.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13400 {"title":"La consellera Garriga assisteix a l'estrena de la sèrie \"Això no és Suècia\"","published_date":"2023-10-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/17\/10\/47\/9f55423d-cc3d-411d-8197-f69f457c4a25.jpg","id":"13400"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-17/13400-consellera-garriga-assisteix-estrena-serie-aixo-suecia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.