"Veus que celebren" serà la segona sessió del Festival VEU de poesia i cançó en llengua catalana coorganitzat per la Delegació del Govern a Madrid i l'Institut Ramon Llull

Imagen del artículo Veus que celebren serà la segona sessió del Festival VEU de poesia i cançó en llengua catalana coorganitzat per la Delegació del Govern a Madrid i l'Institut Ramon Llull

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Dijous 19 d'octubre, a les 19.00, tindrà lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, seu cultural de la Delegació del Govern a Madrid (c/ Alcalá, 44), la segona sessió del Festival VEU. Poesia i cançó en llengua catalana que arriba a la seva segona edició.

"VEUS QUE CELEBREN" serà una conversa i recital on Mario Obrero, Maria Isern, Roser Bastida i JuanpeSánchez López dialogaran al sobre la idea de gènere al costat de l'ample concepte de la veu.

La Delegació del Govern a Madrid coorganitza el Festival VEU. Poesia i cançó en llengua catalana, amb l'Institut Ramon Llull i compta amb el comissariat de La Sullivan productora cultural. Es va inaugurar el passat 14 de setembre amb un concert de la Ludwig Band als jardins de la Delegació i el seu objectiu consisteix a donar veu a la llengua catalana a través de la poesia cantada i dita en sis recitals al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

El festival VEU va néixer el 2022 amb l'objectiu de traçar un recorregut per la poesia i la cançó catalanes a través del concepte de la veu com a mitjà d'expressió, com a instrument de rapsodes i cantants, com a representació de l'esperit d'una comunitat cultural, d'un temps.

En aquesta segona edició, que finalitzarà a mitjans de desembre del 2023, es vol insistir en l'espai de fractura oberta que és la veu: en les veus que ens importen, les que s'acosten, les que celebren, les que no se'n van. La veu com una zona plural i oberta. D'aquí una programació deslocalitzada, de múltiples veus, híbrida i multidisciplinària.

Pròxims concerts Festival VEU

VEUS QUE ESTIMEN. L'AMOR: AMB EVA BALTASAR I MARIA RODÉS. 8 de novembre. Lloc: Llibreria Tipos Infames.

La paraula és amor, hi ha diferents maneres d'estimar. Llegir, com crear, és un acte amorós. Eva Baltasar, amb alguns dels seus llibres i poemes, comparteix amb la millor música de Maria Rodés. Fusionaran els seus universos semblants, l'estima als referents i revisaran textos i cançons que parlen d'experiències amoroses, de la soledat i de les fugides dels camins per on els porta l'amor.

VEUS QUE S'ACOSTEN. AMB PEPE OLONA, LÚA CODERCH I EUDALD ESPLUGA. 16 de novembre. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

Hi ha tantes maneres d'acostar-se a les veus com veus mateixes existeixen. Una d'elles és la conversa: desubicar la poesia dels versos, la filosofia dels assaigs o l'art de les obres. Pepe Olona, juntament amb l'artista Lúa Coderch i el filòsof i escriptor Eudald Espluga conversaran sobre com apropar-se a la poesia des de la literatura, l'art i la filosofia.

VEUS QUE CREMEN. APUNTS PER A UN INCENDI DELS ULLS: AMB GABRIEL VENTURA I OMA TOTEM. 30 de novembre. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

L'espectacle Apunts per a un incendi als ulls és una temptativa de reflexionar sobre la iconoclàstia i l'adoració d'imatges a partir de la poesia. Entenent el llenguatge com un cos en construcció, elàstic i mutant, ple d'orificis, Gabriel Ventura ens endinsa en una experiència lingüística (poètica i política) que busca i es transforma constantment. El poeta llegeix els seus versos acompanyat del Dj. Oma Totem.

VEUS QUE HERETEN. EL LLEGAT: AMB ANNA FERRER, MATEU XURÍ I MARIBEL SERVERA. 14 de desembre. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

La paraula és llegat, allò que es transmet i es queda, de generació en generació. En aquest diàleg, la paraula es transforma en acció. La cantant Anna Ferrer i els glossadors Mateu Xurí i Maribel Servera es troben per primera vegada per reivindicar plegats la memòria del que els pertany, alhora, el folklore de les Balears. Un recorregut per les glosses i els fandangos, les "tonades de segar", els romanços i els poemes musicats.

Més Informació: Festival VEU Madrid 2023


Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13393 {"title":"\"Veus que celebren\" serà la segona sessió del Festival VEU de poesia i cançó en llengua catalana coorganitzat per la Delegació del Govern a Madrid i l'Institut Ramon Llull","published_date":"2023-10-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/10\/19\/16\/a0bcfd19-1bd3-4c11-a227-d81faa206201.jpg","id":"13393"} catalunya Delegació a Madrid,Ester Capella https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-16/13393-veus-celebren-sera-segona-sessio-festival-veu-poesia-canco-llengua-catalana-coorganitzat-delegacio-govern-madrid-institut-ramon-llull https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.