L'empresa catalana SUBMER obrirà a Taiwan un nou laboratori fora de Catalunya

Imagen del artículo L'empresa catalana SUBMER obrirà a Taiwan un nou laboratori fora de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  • En el marc de la missió institucional a la Xina, el conseller ha encapçalat un acte per atraure noves inversions a Catalunya a la Cambra de Comerç de Hong Kong davant d'una cinquantena de directius de multinacionals de la regió
  • Torrent també s'ha reunit amb empreses del sector dels semiconductors i ha visitat el Hong Kong Science & Technology Park, una de les infraestructures d'R+D més grans del continent

L'empresa catalana SUBMER, dedicada a fer més eficients i sostenibles els centres de dades mitjançant una tecnologia de refrigeració per immersió d'equips informàtics, obrirà a Taiwan un nou laboratori fora de Catalunya després del que va obrir a Silicon Valley l'any passat. L'objectiu de la startup és aproximar-se a la indústria dels semiconductors i accelerar la seva expansió a l'Àsia, un projecte que compta amb el suport de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ a Hong Kong.

Ho han anunciat aquest divendres directius de l'empresa catalana i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, després de reunir-se a Hong Kong en el marc de la missió institucional del conseller a la Xina, que ha començat aquesta setmana i que s'allargarà fins divendres vinent. Torrent ha pogut conèixer de primera mà una prova pilot que SUBMER ha desenvolupat a les instal·lacions del Hong Kong Science & Technology Park, una de les infraestructures d'R+D més grans del continent i un dels primers clients de l'empresa a la regió.

El nou laboratori a Taiwan, que entrarà en funcionament a finals del 2023, treballarà per "augmentar la col·laboració amb l'ecosistema d'empreses fabricants de semiconductors i servidors de Taiwan per dissenyar-ne models optimitzats per la nostra tecnologia de refrigeració líquida i alhora fer créixer les relacions comercials", explica el co-fundador de SUBMER, Pol Valls. "Taiwan és la gran fàbrica del món en l'àmbit dels semiconductors i els servidors: tenir-hi presència és un gran catalitzador per a nosaltres", subratlla. Amb la seu principal a Catalunya i més d'un centenar de treballadors, SUBMER també compta amb una altra fàbrica a Houston i laboratori a Silicon Valley, a més de tenir diversos membres de l'equip en remot en altres ubicacions d'Estats Units i en diversos països d'Europa i Àsia-Pacífic.

Atracció d'inversió estrangera a Catalunya

A banda de reunir-se amb SUMBER i els directius del Hong Kong Science & Technology Park -que compta amb més de 20.000 treballadors i està especialitzat en l'R+D en àmbits com la intel·ligència artificial, la biomedicina i les smart cities-, el conseller també ha mantingut reunions de treball amb multinacionals de Hong Kong de sectors com els semiconductors.

En paral·lel, el titular d'Empresa i Treball ha encapçalat un acte a la Cambra de Comerç d'aquesta ciutat per donar a conèixer els principals actius de Catalunya com a pol d'atracció d'inversions estrangeres, talent i innovació. Sota el títol Where Talent Meets Innovation on the Global Stage, hi han assistit una cinquantena de directius i directives de companyies de la regió.

Durant la seva intervenció, Torrent ha subratllat la "sòlida relació entre Catalunya i Hong Kong" i les similituds de les dues regions en àmbits com la "vocació comercial i una cultura oberta al món, una forta presència internacional en l'àmbit de la innovació i la creativitat, l'existència d'un potent ecosistema d'startups i el fet que actuen de porta d'entrada a grans mercats". En aquest sentit, el conseller ha destacat "el creixement dels projectes d'inversió estrangera provinents de l'Àsia a Catalunya" i ho ha atribuït, entre d'altres, "al sòlid ecosistema industrial, l'existència d'infraestructures científiques i tecnològiques de primer nivell i una posició geoestratègica privilegiada amb moltes connexions logístiques amb el mercat asiàtic".

De fet, en els darrers cinc anys, la inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d'euros, una inversió que ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d'ACCIÓ a partir de l'fDi Markets del Financial Times. Actualment hi ha 114 filials d'empreses xineses establertes a Catalunya.

Viatge institucional per estrènyer les relacions comercials amb la Xina

Acompanyat pel director general d'Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i la directora d'ACCIÓ a Hong Kong i Xangai, Madrona Marcet, el conseller d'Empresa i Treball encapçala fins divendres de la setmana vinent un viatge institucional a la Xina amb l'objectiu de promocionar les oportunitats de negoci que presenta Catalunya, captar nous projectes d'inversió estrangera i estrènyer les relacions comercials entre ambdós territoris.

La missió, que ha començat aquest dimecres a Hong Kong, continuarà la setmana vinent a la Xina continental, amb visites i reunions a les àrees de Shenzen, Wuhu, Xangai i Yantai. El viatge institucional ha estat organitzat per l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- a Hong Kong i Xangai i ha comptat amb el suport del Consolat General de la Xina a Barcelona.

Per als propers dies, l'agenda del viatge institucional contempla, entre d'altres, diverses reunions de treball amb autoritats institucionals locals i amb empreses xineses com ara Chery, Jinqingron Garment i Wanhua, així com trobades amb companyies d'àmbits tecnològics i representants de la catalana IDIADA

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13359 {"title":"L'empresa catalana SUBMER obrirà a Taiwan un nou laboratori fora de Catalunya","published_date":"2023-10-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/www.accio.gencat.cat\/web\/.content\/actualitat\/imatges\/2023\/accio-hk-submer-hc.JPG_1394227981.jpg","id":"13359"} catalunya Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-13/13359-empresa-catalana-submer-obrira-taiwan-nou-laboratori-fora-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.