Drets Socials exigeix al Govern Espanyol més coordinació i un finançament just per atendre els joves emigrats sols amb totes les garanties

Imagen del artículo Drets Socials exigeix al Govern Espanyol més coordinació i un finançament just per atendre els joves emigrats sols amb totes les garanties

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La conferència sectorial per al traspàs de 380 nois acollits a les Canàries ha constatat de nou la manca d'informació i la inoperància de l'Estat en aquesta matèria

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Núria Valls i Carol, han participat avui en la conferència sectorial per abordar el trasllat de 380 joves que emigren sols acollits a les Illes Canàries. Una trobada, on el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 ha proposat a Catalunya acollir 33 nois, amb una transferència d'1.806.652 € per poder-los atendre.

Aquesta trobada ha constatat de nou la inoperància de l'Estat en aquest àmbit. "Ens preocupa que encara a dia d'avui no hi hagi un pla per abordar aquestes arribades, tant pel que fa a transferències de finançament cap als territoris que els atenem, com a l'hora de compartir informació sobre els fluxos migratoris. L'Estat defuig de les seves obligacions en aquesta matèria", ha subratllat Valls.

Catalunya aposta per un repartiment just i equitatiu entre territoris i, sobretot, per la coresponsabilitat de l'Estat. El compromís del Govern català en l'acollida d'aquests nois es demostra, entre d'altres, en el desplegament de l'Estratègia Catalana per a l'Acollida i la Inclusió dels Joves Emigrats Sols, així com en l'acompanyament d'aquests nois en el seu procés d'emancipació més enllà dels 18 anys, cosa que no tots els territoris fan.

"Acollirem els joves que ens pertoquin en aquest cas, com ho hem fet i com ho fem amb els centenars de joves que han arribat a Catalunya en els darrers anys. Ho farem sempre que sigui necessari perquè som ferms defensors dels drets de les persones", ha destacat el conseller Campuzano, però també: "Reivindiquem novament un finançament just. L'Estat espanyol no pot defugir de les seves responsabilitats i, per tant, ha de col·laborar en l'atenció d'aquestes persones. És una petició que fem des de fa anys i que encara a dia d'avui no ha tingut resposta."

Més enllà d'aquests nois acollits a les Illes Canàries, aquest 2023 han arribat a Catalunya més de 1.400 joves que el seu procés migratori ha passat per altres punts de l'Estat espanyol, sense que s'hagi informat prèviament del seu pas pel territori i sense que s'hagin transferit els recursos necessaris per atendre'ls. L'any 2022 en van ser 2.400.

Segons les dades del Ministeri de l'Interior, Catalunya és el territori de l'Estat que rep més joves migrats sols, per davant de Canàries i Andalusia, que són portes d'entrada, mentre que Catalunya és punt d'arribada d'aquest nois i per tant el procés d'atenció -que s'allarga més enllà de la majoria d'edat- és més exigent.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13350 {"title":"Drets Socials exigeix al Govern Espanyol més coordinació i un finançament just per atendre els joves emigrats sols amb totes les garanties","published_date":"2023-10-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/11\/18\/08\/6709e66f-c506-41c0-953e-f7c52fc118c8.jpg","id":"13350"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-11/13350-drets-socials-exigeix-govern-espanyol-mes-coordinacio-financament-just-atendre-joves-emigrats-sols-garanties https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.