President Aragonès: "Catalunya i l'Emília-Romanya volem avançar cap a una aliança mediterrània per encarar reptes de futur compartits"

El cap de l'Executiu s'ha reunit avui a Bolonya amb el president de la regió de l'Emília-Romanya, Stefano BonacciniEls dos presidents també han parlat de la Macroregió Mediterrània, que "estem impulsant des de Catalunya per fer sentir la nostra veu en les decisions europees", ha dit Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit aquesta tarda a Bolonya amb el president del govern de la regió de l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini, per aprofundir en la col·laboració institucional. En una compareixença conjunta després de la trobada, el cap de l'Executiu ha posat de relleu la voluntat de tots dos territoris d'"avançar cap a una aliança mediterrània de regions i de nacions per encarar els reptes de futur compartits". I ha destacat la importància de la Macroregió Mediterrània, perquè "els territoris mediterranis hem d'aliar-nos per fer sentir la nostra veu en les decisions europees".

Imagen del artículo President Aragonès: Catalunya i l'Emília-Romanya volem avançar cap a una aliança mediterrània per encarar reptes de futur compartits

Pere Aragonès ha explicat que aquesta proposta de Macroregió Mediterrània "l'estem impulsant des de Catalunya, conjuntament amb altres territoris". "Volem una Europa que miri cap al Mediterrani i cap a la nostra realitat i per tant poder defensar conjuntament els nostres interessos", ha reblat.

La trobada ha servit per donar compte de l'avenç del memoràndum d'entesa que van signar els dos presidents el juliol de l'any passat al Palau de la Generalitat per reforçar la col·laboració dels dos governs en qüestions estratègiques com la innovació, les polítiques digitals, la recerca i universitats, i la cooperació institucional en polítiques mediterrànies. Pere Aragonès ha fet una "valoració molt positiva" d'aquest acord, perquè, ha dit, "ens ha permès començar a treballar en àmbits d'interessos compartits com la innovació, la transformació digital, el canvi climàtic, la salut o la Mediterrània".

El president Aragonès també ha subratllat la importància de "l'aliança mediterrània per la resiliència climàtica, en el que diferents territoris volem treballar conjuntament per fer front al canvi climàtic". Ha afegit que aquesta aliança es reunirà durant la COP28 i ha dit que "hem convidat l'Emilia-Romanya a participar-hi de la mà de Catalunya poder defensar conjuntament els nostres interessos i d'altres territoris del Mediterrani".

Imagen del artículo President Aragonès: Catalunya i l'Emília-Romanya volem avançar cap a una aliança mediterrània per encarar reptes de futur compartits

A la trobada, també han participat per part catalana la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi.

El viatge del president Aragonès i la consellera Serret ha començat aquest dimecres al matí al Tecnopolo de Bolonya, on han estat acompanyats pel director adjunt del Supercomputing Barcelona Center, Pep Martorell. Allà han visitat la seu del European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF), un centre format per 35 estats europeus que difon prediccions meteorològiques i que és clau en el monitoreig del canvi climàtic.

A més, han recorregut les instal·lacions del supercomputador Leonardo HPC, un dels més potents d'Europa juntament amb el MareNostrum 4 del Supercomputing Barcelona Center.

Abans d'aquesta visita, en una atenció als mitjans, el cap de l'Executiu ha defensat que tant l'Executiu català com el de l'Emilia-Romanya són "dos governs progressistes en una Europa en què, malauradament, molts governs s'han decantat cap a la dreta i han estat condicionats per l'extrema dreta" i que, davant d'aquest fet, "avui, més que mai, els que defensem la justícia social i la igualtat d'oportunitats, bastim aquesta aliança".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13347 {"title":"President Aragonès: \"Catalunya i l'Emília-Romanya volem avançar cap a una aliança mediterrània per encarar reptes de futur compartits\"","published_date":"2023-10-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/11\/16\/19\/2945949d-d444-4cab-bc25-0a9fc1284344.jpg","id":"13347"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-11/13347-president-aragones-catalunya-emilia-romanya-volem-avancar-cap-alianca-mediterrania-encarar-reptes-futur-compartits https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.