L'SCT posa en marxa el dispositiu especial de mobilitat amb motiu del pont del 12 d'octubre

Imagen del artículo L'SCT posa en marxa el dispositiu especial de mobilitat amb motiu del pont del 12 d'octubre

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Trànsit adoptarà limitacions i mesures especials a l'AP-7 i establirà vols d'inspecció viària per vetllar per la seguretat dels motoristesEs preveu un volum de sortida de 460.000 vehicles i 260.000 de retorn: l'SCT demana màxima prudència i programar-se els desplaçamentsUn total de 1.594 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per la seguretat a les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT), conjuntament amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, desplegarà durant aquest pont de quatre dies un dispositiu especial de mobilitat, arran de la festivitat del Pilar del 12 d'octubre. L'objectiu principal d'aquest operatiu especial de trànsit és garantir la mobilitat de tots els usuaris i minimitzar les possibles afectacions tant de sortida com de retorn. El dispositiu s'iniciarà dimecres 11 d'octubre a les 15 h i finalitzarà el diumenge 15 a les 24 h.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, i la inspectora de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, Vanessa Bohé, han presentat aquest matí el dispositiu al Centre d'Informació Viària de Catalunya (CIVICAT). Lamiel ha volgut destacar la reducció de la velocitat a 80 km/h que es durà a terme a l'AP-7 entre Barcelona i Gelida per facilitar el flux de sortida d'aquesta tarda (15 h21 h) i de demà al matí (9 h a 14 h): "80 km/h és la velocitat que permet acotar millor aquestes incidències entre vehicles que després acaben col·lapsant i interrompent el trànsit; això et permet donar més capacitat a la via perquè surtin més vehicles en el període de temps desitjat".

El Servei Català de Trànsit (SCT) estima que prop d'uns 460.000 vehicles sortiran des de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h de dimecres 11 i les 15 h de dijous 12. Pel que fa a la tornada, es preveu que entre les 12 h i les 24 h del diumenge 15 es mobilitzin al voltant de 260.000 vehicles cap a l'àrea d'influència de Barcelona.

Enguany la festivitat del Pilar cau en dijous i el fet que hi hagi la possibilitat de gaudir de quatre dies consecutius de festa pot complicar el trànsit en alguns eixos viaris, tant en l'operació sortida com en la de retorn. Es preveu que durant aquest pont augmentarà la mobilitat cap a zones d'interior i muntanya però, alhora, es mantindran encara els desplaçaments cap a la costa, tant Costa Brava com Costa Daurada, atesa la continuïtat del bon temps i les altes temperatures. A més, des de l'alliberament dels peatges a les autopistes AP-7 sud i nord, C-32 nord (Maresme) i C-33, la mobilitat s'ha desplaçat cap a aquestes vies d'alta capacitat en cadascuna de les operacions especials de tot l'any.

Per tot plegat, el Servei Català de Trànsit demana programar els desplaçaments amb antelació per evitar les hores punta, informar-se de l'estat del trànsit i consultar prèviament possibles alternatives de trajectes amb rutes menys congestionades. Així mateix, es demana màxima prudència en tots els desplaçaments, molt especialment als motoristes atès que 1 de cada 3 víctimes registrades enguany (41 de les 120 víctimes mortals) pertanyien a aquest col·lectiu. Per tal de vetllar per la seguretat dels motoristes, a més, al llarg del cap de setmana hi haurà vols d'inspecció viària a vehicles de dues rodes i també controls específics per aquest col·lectiu (PREMOT) a peu de carretera, amb els Mossos d'Esquadra.

Mesures especials

Per minimitzar aquestes afectacions viàries, s'habilitaran diverses mesures especials d'ordenació i regulació del trànsit, per facilitar la mobilitat de sortida i de retorn. Entre d'altres mesures que establirà l'SCT per minimitzar les retencions i garantir la seguretat a la xarxa viària, tant dimecres a la tarda, entre les 15 i les 21 hores, com dijous al matí, entre les 9 i les 14 hores, es limitarà la velocitat màxima a 80 km/h per a tots els vehicles a la B-23 i a l'AP-7 entre Barcelona i Gelida en sentit sortida/sud. En aquests trams, s'estableix l'obligatorietat de circular pel carril dret i la prohibició de realitzar avançaments per als vehicles pesants. D'altra banda, diumenge 15, de 15 a 22 h, es limitarà la velocitat a 100 km/h a l'AP-7 entre Gelida i Martorell en sentit Barcelona. Els camions tindran prohibit fer avançaments en aquest tram.

Així mateix, dimecres, de 15 h a 21 h, també s'establirà l'obligació de circular pel carril dret i la prohibició de fer avançaments per als vehicles pesants a l'AP-7 entre Martorell i Montornès del Vallès, en els dos sentits de la marxa. Aquestes limitacions per als camions a l'AP-7 també seran vigents per al dijous, de 9 h a 14 h, entre Martorell i Gelida en sentit sud.

A més, convé destacar que s'han establert una sèrie de restriccions a la circulació als camions durant el retorn de diumenge 15 d'octubre (de 17 a 22 hores). Concretamenttindran restringida la circulació a l'AP-7 (entre l'Hospitalet de l'Infant i Maçanet de la Selva) i a l'A-7 (entre Vandellòs i Altafulla), entre d'altres vies.

De cara la tornada del dia 15, l'SCT disposarà els següents carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual per facilitar els desplaçaments en sentit Barcelona, si les necessitats del trànsit i les condicions de seguretat ho permeten:

  1. AP-7 tram nord: entre Sant Celoni i Montornès del Vallès
  2. AP-7 tram sud+B-23: entre Vilafranca i Molins de Rei
  3. C-32 tram nord: entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat

En tots aquests trams on hi haurà carril addicional, els camions >7.5 tones hauran de circular màxim a 80 km/h, pel carril dret i tindran prohibit fer avançaments, en els dos sentits de la marxa i entre les 15 h i les 22 h.

Altres vies on s'instal·laran mesures son: la C-16 a Berga, C-55 a Castellgalí i el carril bus-VAO de la C-58 s'obrirà a tots els vehicles (a excepció de camions de més de 7,5 tones). A més, el diumenge 15 es tallarà la sortida 463 de l'A-2 a Lleida en els dos sentits de la marxa, per la celebració de la Marató de Lleida.

Vies i horaris més conflictius

Els horaris i les vies que poden ser més conflictius durant aquest període festiu són:

1)SORTIDA

Dimecres, 11 d'octubre: de 14 h a 20 h

Dijous, 12 d'octubre: de 10 h a 14 h

A-2 / B-10: Cornellà de Llobregat - Sant Feliu de Llobregat

AP-7 nord: Barberà del Vallès - Mollet del Vallès - la Roca del Vallès

AP-7 sud: el Papiol - Martorell - Gelida

B-23: Molins de Rei - el Papiol

B-30: Cerdanyola del Vallès - Barberà del Vallès

C-17: Mollet del Vallès - Parets del Vallès

C-33: Av. Meridiana - Parets del Vallès

C-58: Montcada - Cerdanyola del Vallès

N-340: el Vendrell

N-145: la Seu d'Urgell, sentit Andorra

2)RETORN

Diumenge, 15 d'octubre: de 17 h a 21:30 h

AP-7 nord: Llinars del Vallès - Montornès del Vallès

AP-7 sud: Vilafranca del Penedès - Sant Sadurní d'Anoia, i Martorell

N-340: Altafulla - el Vendrell

C-65: Llagostera

C-55: Castellgalí

C-33: Parets del Vallès - Nus Trinitat, i Av. Meridiana

C-16: Guardiola de Berguedà - Cercs - Berga

Efectius Servei Català de Trànsit i Mossos d'Esquadra

Per gestionar i informar de la mobilitat de tota aquesta operació especial, l'SCT compta amb l'equip tècnic del CIVICAT (Centre d'Informació Viària de Catalunya), recolzat a carretera pels Equips de Mesures Especials de Trànsit en tasques de senyalització i d'abalisament i suport de les patrulles de trànsit del cos de Mossos d'Esquadra i dels Equips Mòbils d'informació Viària (EMIV,vehicles lleugers equipats amb càmeres per a la transmissió d'imatges en temps real) distribuïts per les vies més conflictives. A més, compta amb mitjans aeris (helicòpter, avió bimotor i servei amb drons) equipats amb càmeres per a la retransmissió en temps real de les afectacions i incidents viaris al CIVICAT, que reforcen el seguiment de dispositius i el control i la vigilància del trànsit.

D'altra banda, des de dimecres 11 fins diumenge 15, un total de 1.594 agents dels Mossos d'Esquadravetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya. Els agents dels Mossos d'Esquadra s'encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit, actuant en les incidències que hi pugui haver i que afectin a la mobilitat, prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària catalana.

S'establiran tant en les vies de màxima mobilitat com en vies secundàries un total de 1.260 controls:

  1. 340 controls d'alcoholèmia i drogues
  2. 210 controls de seguretat passiva
  3. 150 controls de PREMOT (motocicletes)
  4. 250 controls de distraccions
  5. 220 controls de velocitat
  6. 90 controls de transports

Informació per a l'usuari i consells

Per evitar incidències viàries greus i prevenir accidents, l'SCT demana als conductors que no abaixin la guàrdia en els desplaçaments, tant en els viatges llargs per les vies principals com en els trajectes curts per la xarxa viària secundària, mantenint plena atenció durant la conducció. I convé insistir en la importància d'utilitzar sempre els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics al volant; de circular amb les condicions físiques idònies, de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l'alcohol o altres drogues amb la conducció.

L'SCT difondrà al llarg d'aquest període festiu, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de la situació viària, així com consells de seguretat viària. A més, els usuaris es poden informar de l'estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l'SCT @transit, del web http://transit.gencat.cat, de l'app de Transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13333 {"title":"L'SCT posa en marxa el dispositiu especial de mobilitat amb motiu del pont del 12 d'octubre","published_date":"2023-10-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/11\/12\/34\/2b44d64d-9e06-47f6-9bc3-9053ec5a8fcc.jpg","id":"13333"} catalunya Ramon Lamiel,Servei Català de Trànsit https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-11/13333-sct-posa-marxa-dispositiu-especial-mobilitat-motiu-pont-12-octubre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.