El conseller Torrent viatja a la Xina per fomentar les relacions comercials amb Catalunya

Imagen del artículo El conseller Torrent viatja a la Xina per fomentar les relacions comercials amb Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. El titular d'Empresa i Treball, acompanyat pel director general d'Indústria, comença aquest dimecres una visita institucional organitzada per ACCIÓ a la Xina continental i Hong Kong per promocionar Catalunya i captar nous projectes d'inversió estrangera
  2. L'agenda del viatge institucional contempla reunions de treball amb multinacionals xineses dels sectors tecnològics, l'automoció, els semiconductors o la química i un acte de promoció davant una cinquantena de directius d'empreses de Hong Kong, entre d'altres
  3. La inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d'euros en els darrers cinc anys i ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball
  4. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, encapçala un viatge institucional a la Xina amb l'objectiu de promocionar les oportunitats de negoci que presenta Catalunya, captar nous projectes d'inversió estrangera i estrènyer les relacions comercials entre ambdós territoris. La missió, que comença aquest dimecres i s'allargarà fins al divendres 20 d'octubre, s'inicia a Hong Kong i continuarà a la Xina continental, amb visites i reunions a les àrees de Shenzen, Wuhu, Xangai i Yantai.

    El viatge institucional ha estat organitzat per l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- a Hong Kong i Xangai i ha comptat amb el suport del Consolat General de la Xina a Barcelona. El director general d'Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i la directora d'ACCIÓ a Hong Kong i Xangai, Madrona Marcet, també formen part de la delegació catalana.

    Concretament, l'agenda del viatge institucional contempla diverses reunions de treball amb empreses xineses com ara ShanghaiJingqingrong Garment, Wanhua i Chery, a banda de trobades amb companyies d'àmbits tecnològics i dels semiconductors. A més, també es trobarà amb representants de la catalana IDIADA per conèixer els seus projectes al mercat asiàtic.

    A Hong Kong, Torrent encapçalarà un acte a la Cambra de Comerç d'aquesta ciutat per donar a conèixer els principals actius de Catalunya com a pol d'atracció d'inversions estrangeres, talent i innovació. Sota el títol Where Talent Meets Innovation on the Global Stage, hi assistiran una cinquantena de directius i directives de companyies de la regió.

    D'altra banda, el titular d'Empresa i Treball també visitarà les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic de Hong Kong, que forma part de la corporació pública Hong Kong Science and Technology Parks Corporation, dedicada al foment de la innovació i el desenvolupament tecnològic; a més de reunir-se amb altres entitats com ara plataformes de compra pública innovadora i amb representants de l'administració local. També visitarà The Mills, una incubadora d'empreses del sector tèxtil referent a la regió.

    Posteriorment, a Shenzen, el titular d'Empresa i Treball es reunirà amb companyies tecnològiques per captar nous projectes d'inversió a Catalunya i mantindrà una trobada amb representants institucionals de l'ajuntament de la ciutat, entre d'altres.

    Relacions comercials entre Catalunya i la Xina

    En els darrers cinc anys, la inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d'euros, una inversió que ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d'ACCIÓ a partir de l'fDi Markets del Financial Times. Actualment hi ha 114 filials d'empreses xineses establertes a Catalunya.

    De fet, el Govern ha impulsat els darrers anys a través d'ACCIÓ diverses iniciatives per facilitar la implantació d'empreses xineses a Catalunya, com el Barcelona China's European Logistics Center (Barceloc) en col·laboració amb el Port de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i diversos operadors logístics especialitzats- o el China Desk. A més, els darrers anys s'han signat diversos acords de col·laboració amb empreses i entitats públiques per fomentar la col·laboració tecnològica i impulsar les relacions comercials entre ambdós territoris.

    D'altra banda, les exportacions catalanes a la Xina van sumar 2.357 milions d'euros el 2022, mentre que les vendes de Catalunya a Hong Kong es van situar en 189 milions. A banda, més de 1.600 empreses catalanes exporten de manera regular al mercat xinès i al voltant de 700 ho fan al de Hong Kong.

    Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

    Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

    1. Facebook @acciocat
    2. Linkedin ACCIÓ
    3. Youtube ACCIÓ


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13327 {"title":"El conseller Torrent viatja a la Xina per fomentar les relacions comercials amb Catalunya","published_date":"2023-10-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/10\/14\/49\/19d5a718-ecca-4d59-b51c-8572a4aaa86d.jpg","id":"13327"} catalunya Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ),Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-11/13327-conseller-torrent-viatja-xina-fomentar-relacions-comercials-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.