El Govern aprova la creació del cos d'acció exterior i Unió Europea

Imagen del artículo El Govern aprova la creació del cos d'acció exterior i Unió Europea

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Aquest cos estarà integrat per personal especialitzat en l'àmbit de les relacions internacionals, el qual desplegarà l'acció exterior del Govern que ha anat guanyant rellevància des de la creació del Departament el 2016Els professionals del cos seran presents en diversos departaments, fet que permetrà internacionalitzar encara més l'acció del Govern i aconseguir un major impacte en el país i la vida de la ciutadania

El Govern ha aprovat avui al Consell Executiu l'avantprojecte de llei per a la creació del cos d'acció exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, que caldrà tramitar al Parlament de Catalunya. 

La Generalitat té una llarga trajectòria en el desenvolupament de l'acció exterior catalana, que és una prioritat del Govern, i amb el cos d'acció exterior i Unió Europea fa un pas endavant en el desplegament de les seves competències. L'administració catalana disposarà ara de les eines per definir els requisits professionals que diferencien el personal encarregat d'implementar l'acció exterior del Govern. D'aquesta manera, es podrà tenir en compte el valor afegit de l'especialització en aquest àmbit, que requereix perfils professionals molt específics.

La iniciativa aprovada avui pel Govern possibilitarà retenir el talent existent a l'administració en l'àmbit de les relacions internacionals i compartir-lo, encara més, entre els departaments de la Generalitat. El cos tindrà ramificacions a tot el Govern, perquè davant els reptes globals actuals, amb un fort impacte local, és imprescindible comptar amb la perspectiva internacional en totes les polítiques públiques. La incorporació de personal expert en diversos departaments del Govern reforçarà la visió transversal i cohesionada de l'acció exterior catalana, i assegurarà un major retorn de les polítiques públiques del Govern al país i a la ciutadania. 

El cos d'acció exterior i Unió Europea també permetrà atraure talent especialitzat en les relacions internacionals de fora de l'administració catalana. Persones que fins ara no trobaven el seu encaix laboral a la Generalitat, i que ara tindran la possibilitat d'incorporar-se en un grup molt més específic que tindrà en compte l'experiència acadèmica i professional en les relacions internacionals.

Amb l'aprovació de l'avantprojecte de llei per part del Govern es passa ara a la tramitació del projecte de llei al Parlament. En el procés d'elaboració de l'avantprojecte de llei del cos d'acció exterior i Unió Europea, el Govern ha mantingut converses amb els diversos sindicats de l'àmbit de la funció pública, el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i la Sociologia de Catalunya (COLPIS), el personal del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea, així com la resta de departaments de la Generalitat, i diversos grups parlamentaris.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13301 {"title":"El Govern aprova la creació del cos d'acció exterior i Unió Europea","published_date":"2023-10-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/47173-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13301"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-10/13301-govern-aprova-creacio-cos-accio-exterior-unio-europea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.