Millora del tràmit telemàtic de sol·licitud de pròrroga de l'impost sobre successions i donacions

09/10/2023

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha introduït una nova funcionalitat que millora el tràmit de presentació telemàtica de sol·licituds de pròrroga de l'impost sobre successions.

La millora consisteix en una automatització del procediment de presentació de sol·licituds que permet agilitzar el tràmit i facilitar-ne la gestió, la qual cosa reverteix en un estalvi de temps per als contribuents que opten per la via de presentació telemàtica quan autoliquiden l'impost de successions.

Els col·lectius obligats a relacionar-se electrònicament amb l'Administració, d'acord amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, han de dur a terme la presentació de sol·licituds sempre per aquest mitjà. Pel que fa a les persones físiques, tot i que no hi estan obligades, el més recomanable és la presentació per via telemàtica a través de la seu electrònica per la facilitat i la rapidesa que això comporta en la gestió del tràmit.

Per presentar la sol·licitud de pròrroga telemàticament, cal accedir al Registre electrònic, des del menú Gestions de la seu electrònica de l'ATC, i sol·licitar-la amb el formulari genèric triant l'opció "Sol·licitud de pròrroga per a autoliquidacions d'herències", en què s'ha incorporat com a novetat un apartat per introduir les dades del causant. Així mateix, en afegir els documents que cal adjuntar a la sol·licitud, aquests es classifiquen segons la tipologia, cosa que en permet una gestió més eficient.

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13201 {"title":"Millora del tràmit telemàtic de sol·licitud de pròrroga de l'impost sobre successions i donacions","published_date":"2023-10-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13201"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-09/13201-millora-tramit-telematic-sol-licitud-prorroga-impost-successions-donacions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.