El Govern adjudica la redacció del projecte per a la integració urbana de la línia de Ferrocarrils a Igualada

Imagen del artículo El Govern adjudica la redacció del projecte per a la integració urbana de la línia de Ferrocarrils a Igualada


  1. L'actuació permetrà eliminar l'actual pas a nivell de l'avinguda Montserrat, soterrar la línia i fer una nova estació


  1. L'empresa adjudicatària té ara un termini d'onze mesos per redactar el projecte

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat la redacció dels projectes constructius d'obra civil i d'arquitectura que permetran la supressió del pas a nivell de la línia d'FGC a Igualada i la integració urbana del traçat fins a l'estació de la ciutat. Els dos projectes s'han adjudicat a l'empresa Ayesa per un import global de 438.000 euros i un termini màxim de redacció d'onze mesos.


L'objectiu de l'actuació, amb una inversió global de 31 milions d'euros, és soterrar el pas del ferrocarril a la ciutat, des del pont de la Riera d'Òdena fins a l'estació d'Igualada, que se soterrarà i s'ampliarà. La intervenció, a més, permetrà eliminar l'actual pas a nivell que hi ha a l'avinguda Montserrat.


Els projectes constructius hauran de tenir en compte les especificacions de l'estudi informatiu ja aprovat. Per a l'estació, l'estudi planteja la construcció d'un espai intermodal com a punt generador de mobilitat, on confluiran la línia de Ferrocarrils, diferents línies d'autobusos, taxis, bicicletes i altres serveis de micromobilitat. En aquest sentit, l'estudi ha tingut en compte una visió a curt i a mitjà-llarg termini amb l'objectiu d'integrar l'estació d'autobusos i un possible nou aparcament soterrat per a uns 325 vehicles (inclosos vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i elèctrics), per tal de facilitar l'intercanvi modal.


L'actuació també inclou la recuperació de l'espai urbà en superfície. En aquest sentit, amb el soterrament de l'estació i de la línia a Igualada, es donarà continuïtat al passeig de Mossèn Jacint Verdaguer i s'endreçarà l'entorn, tot integrant la urbanització de l'avinguda Montserrat i de la zona del pont de la Riera d'Òdena. A més, s'ampliarà la passarel·la de vianants fins a Vilanova del Camí, tot facilitant la interconnexió a peu d'aquesta població amb Igualada, i es recuperarà l'espai de l'antiga traça al costat de l'escola Guillem Castellà i Raich.


La intervenció està inclosa dins del Contracte Programa de Ferrocarrils 2022-2026. L'objectiu del projecte és recuperar espai verd per a la ciutat; reduir l'impacte urbanístic, visual i acústic del pas del ferrocarril a Igualada, i articular una oferta comarcal de servei de transport públic plenament sostenible.



Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13157 {"title":"El Govern adjudica la redacció del projecte per a la integració urbana de la línia de Ferrocarrils a Igualada","published_date":"2023-10-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/46472-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13157"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-06/13157-govern-adjudica-redaccio-projecte-integracio-urbana-linia-ferrocarrils-igualada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.