Els Mossos d'Esquadra i la Policia de Lyon detenen a Tarragona un home que es lucrava amb el tràfic d'éssers humans per explotar-los laboralment a França

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra i la Policia de Lyon detenen a Tarragona un home que es lucrava amb el tràfic d'éssers humans per explotar-los laboralment a França

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Un cop detingut, el Tribunal de Justícia de Lyon (França) ha emès una ordre on se sol·licita l'extradició per delictes contra les persones, propietat, econòmics i financers i de facilitació d'immigració irregularLa col·laboració amb les autoritats policials i judicials franceses ha estat clau per a detenir l'investigat

Agents de la Policia de la Generalitat de Catalunya - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Tarragona, en col·laboració amb agents de la Direction Zonale de la Police Air et Frontière- Brigade Mobile de Recherches de Lyon i le GIR (Groupe Interministériel de Recherches de Lyon) han detingut un home en el marc d'una Ordre Europea d'Investigació del Tribunal de Justícia de Lyon ( Francia) en la qual se li atribuïen delictes de blanqueig de capitals i contra les persones, propietat, econòmics i financers i de facilitació d'immigració irregular. L'equivalent aproximat al Codi Penal espanyol d'aquests delictes seria el de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació laboral.

L'investigat presumptament utilitzava l'excusa d'oferir treball remunerat a persones immigrants en situació de necessitat per lucrar-se gràcies a la seva feina, cometre fraus contra la hisenda francesa i posteriorment blanquejava els guanys que obtenia.

Arran d'un manament emès pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, derivat d'una Ordre Europea d'Investigació del Tribunal de Justícia de Lyon, agents de la DIC de Tarragona van començar una investigació encaminada a localitzar a una persona presumptament ubicada a la zona de Tarragona que estava fugida de la justícia francesa.

Les gestions d'investigació realitzades van portar a la localització de la persona investigada, del seu domicili i d'un establiment comercial que regentava als municipis de Montbrió del Camp i Cambrils respectivament.

El dia 27 de setembre, en coordinació amb les autoritats policials franceses van acordar l'explotació de la investigació. Investigadors dels Mossos d'Esquadra conjuntament amb l'oficial d'enllaç de la Direction de la Coopération Internationale de Sécurité (D.C.I.S) francesa van detenir la persona investigada i posteriorment es van dur a terme entrades i escorcolls judicials en els dos immobles relacionats. Les diligències judicials practicades van permetre recollir tot un seguit d'indicis presumptament relacionats amb l'activitat delictiva del detingut.

El detingut va passar a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus el dia 28 i el Tribunal de Justícia de Lyon (França) va emetre ordre de detenció, entrega o extradició pels delictes comesos a França.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 5 de juny de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13133 {"title":"Els Mossos d'Esquadra i la Policia de Lyon detenen a Tarragona un home que es lucrava amb el tràfic d'éssers humans per explotar-los laboralment a França","published_date":"2023-10-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/46135-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13133"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-05/13133-mossos-esquadra-policia-lyon-detenen-tarragona-home-lucrava-trafic-essers-humans-explotar-laboralment-franca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.